Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, toplumsal hayatta büyük bir önem taşıyan, birlik ve beraberliğin temel yapı taşlarından olan bayramların öneminin iyi idrak edilmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Genç, "Bayramlar, milli, manevi ve dini duyguların, inanç, örf, adet, gelenek ve göreneklerin sergilendiği, kardeşliğimizin, dostluğumuzun, birlik ve beraberliğimizin sıkı, diri ve dirlik içinde yüzyıllar ötesine taşınmasına vesile olduğu gibi, acımızı, hüznümüzü, yalnızlığımızı da paylaştığımız müstesna zaman dilimleridir" dedi.

BÜYÜKLERİ UNUTMAYIN
Bayramın, bereket ve huzur getirmesi, insanlığın barışına vesile olması temennisinde bulunan Başkan Genç, "Bayramlarımız, yaşamımızı zenginleştiren, bizi biz yapan değerlerimizi bir kez daha hatırlayarak toplumsal birlikteliğimizin güçlendiği özel günlerdir. Kurban Bayramı, dostluk ve kardeşliğin, komşuluk ve muhabbetin bayramıdır. Kurban, birlik ve beraberlik bayramıdır. Gönüllerin sevgi ile dolduğu bayramlarda büyüklerimizi, dostlarımızı ve akrabalarımızı ziyaret ederek bu coşkuyu onlarla paylaşmalıyız. Bu vesileyle tüm Samsunlu hemşehrilerimin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyorum" açıklamasını yaptı. 

BAYRAMLAŞMA 2. GÜN 
Başkan Genç, bayramın 2. günü saat 13.30'de yeni hizmet binasında düzenlenecek olan bayramlaşma törenine tüm Samsunluları davet etti. Öte yandan Başkan Osman Genç, Kurban Bayramı dolayısıyla seyahat edecek olan vatandaşlardan da gidiş-dönüş yolculuklarında dikkatli gitmeleri ve uykusuz, yorgun olarak araç kullanmamaları isteğinde bulundu.