Samsun Sinop yolu üzerindeki kavşak da sürekli kaza olmasının önlenmesi ve hem de oradaki trafik yoğunluğunun giderilmesi için hiçbir devlet kurumunun harekete geçmemesi ve herhangi bir işlem yapmaması gerçekten dikkat çekici ve bir o kadar da vurdumduymazlık örneğidir.

Bafra Otogarından çıkan araçlar, Bafra’dan Samsun’a giden araçlar, Sanayi Sitesine giriş ve çıkışın olduğu, Alaçam yönünden gelen araçların Bafra’ya giriş için kullanması gereken yolun olması ve Samsun’dan Sinop istikametine giden araçlar bu yolu kullanıyor. Yani 12 istikamet oluşuyor.

KAVŞAK ÇOĞUN YOĞUN

Ayrıca yazın özellikle düğün zamanlarında orada birçok tehlike atlatılıyor. Konvoyların yolu doldurması sebebi ile transit yolcular kavşakta tıkanıp kalıyorlar.

Tosköy Kavşağı olarak bilinen yere Viyadük yapılmış olmasına rağmen asıl yapılması gereken Tofaş Kavşağına yapılmamıştır. Bunun sebebini halkimizin adina sorma gereği ve sorumluluğu duymaktayız.

Bafra Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu yol üzerinde öncelikle Viyadük Çalışmasının yapılmasını eğer o yapılmaz ise en azından hız azaltıcı önlemler ile kazaların önüne geçilebileceğini düşünmekteyiz.

İNSAN HAYATI HERŞEYDEN ÖNEMLİDİR

Bizim için her vatandaşımız önemli olmakla beraber İnsan hayatının her şeyden daha önemli olduğunu düşündüğümüzden dolayı artık bu kavşakta başka vatandaşlarımızın vefat etmemeleri, yaralanmamaları ve yeni acıların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Bu önlemlerin alınmamasını en hafif tabirle vatandaşlarına karşı sorumluluğunu yerine getiremeyen yöneticiler olarak tabir ediyoruz. Ve kendilerini göreve davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla
Bafra Milliyetçi Hareket Partisi
Ilçe Başkanı
Abdurrahman Çamaş

KAVŞAK’DA MEYDANA GELEN KAZALAR

Tofaş Kavşağında meydana gelen bazı trafik kazalarıa aşağıdaki gibidir.
22.12.2017- Kaza Samsun Sinop karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Samsun istikametinden Sinop istikametine seyir halinde olan Melih C. (21) idaresinde ki 55 JA 409 plakalı otomobil,Tofaş kavşağında önce önünde bulunan Ömer N. (63) idaresinde ki 06 EB 783 plakalı kamyonete, daha sonra Suat Ö. (28) idaresinde ki 57 EF 637 plakalı otomobile çarptı. Yaralılar 112 acil servis ekiplerince Bafra Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan 55 JA 409 plakalı otomobil sürücüsü Melih C. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

13.07.2017: Samsun Bafra İlçesinde Samsun Sinop Yolu üzeri Tofaş kavşağında 1 günde 2 kaza meydana geldi. Kaza bugün saat 15:10 da Tofaş kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 55 EU 999 plakalı araç ile 57 DE 305 plakalı araç Tofaş kavşağında çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle kazada maddi hasar meydana geldi.
11.03.2017- Kaza Samsun Sinop Karayolu Tofaş Kavşağında meydana geldi. Motosikletini bugün sabah saatlerinde yeni alan ve Bafra`dan 19 Mayıs İlçesi`ne seyir eden Ramazan S. (55) idaresinde motosiklet ile 55 JR 691 plakalı Serkan D. (30) yönetimindeki tır çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile yere düşerek yaralanan motosiklet sürücüsü Ramazan S. Acil Servis ekiplerince Bafra Devlet Hastanesine kaldırıldı.

20.08.2015- Samsun-Sinop karayolu Tofaş kavşağında Yusuf K. yönetimindeki 55 NA 111 plakalı otomobil, Nurettin A. (35) yönetimindeki 55 TF 310 plakalı otomobil, Mecit S. (40) yönetimindeki 55 NF 993 plakalı otomobil ve Seyit K. yönetimindeki 55 JG 935 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, sürücüler Yusuf K., Nurettin A. (35) ile araçlarda bulunan Ayhan Y. (35), Havva A. (37), Sevilay S. (34), Semiha Y. (62), Sabire K. (58), Barışcan S. (19) ve Yusuf E. (18) yaralandı.