Milletvekili Köktaş mesajında şu sözlere yer verdi: "Bir milletin kendi kaderini eline almak için ilk adımı attığı ve hatırasını gençliğine armağan ettiği özel bir günün 99. yıldönümünü hep birlikte idrak ediyoruz.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yok olmanın eşiğine gelmiş bir ülkeyi yeniden ayağa kaldırmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun'a ilk adımını atmış ve sadece bu topraklar üzerinde değil, dünya tarihinde de yeni bir dönemi başlatmıştır.

Bu anlamda Samsun, sadece milli mücadele de değil, demokrasi tarihinde de çok müstesna bir yere sahip olup, aynı zaman da, bağımsızlığın ve demokrasinin bir sembolü olmuştur.

İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs'ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, Cumhuriyeti emanet ettiğimiz gençlerimize duyduğumuz güvenin bir göstergesidir.

Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamalarına, özümsemelerine ve bu ruha sahip çıkmalarına büyük önem veriyoruz.

Özgüveni yüksek, milli şuur ve karakter sahibi, nitelikli genç nesiller yetiştirmek için hükümetlerimiz döneminde yoğun gayret gösterdik.

Gençlerimizin önünü açmak, onları hayata ve geleceğe daha iyi hazırlamak için bugüne kadar her alanda büyük reformları hayata geçirdik.

İnanıyoruz ki Türkiye’nin istikbali, milletimizin umudu ve gözbebeği olan gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla, medeniyet yürüyüşümüzü bundan sonra da çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır.

Bu anlamlı günde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstiklalden , İstikbale” giden şehrin insanları dediği Samsunlu hemşerilerimizi, geleceğimizin teminatı gençlerimizi, sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, Aziz Türk Milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum."