CUMHURBAŞKANI İGOR DODON İLE GÖRÜŞMELERDE BULUNDU

AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı Moldova’da ilk olarakMoldova, Kişinev Büyükelçiliğimizi ziyaret ederek, Büyükelçilik defterini imzaladı. Türkiye-Moldova Hükümetler arası Karma Ekonomik Komisyonu 9. Dönem Toplantısı’nın ardından Protokol İmza Törenine katıldı. Milletvekili KırcalıBaşbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun Başkanlığında Moldova CumhurbaşkanıİgorDodon ile heyetle arası görüşmelerde yer aldı. Milletvekili Kırcalı Moldova resmi çalışma ziyareti sırasında Başbakan YardımcısıHakan Çavuşoğlu ile birlikte Moldova'da yerleşik Türk İş adamlarımızla çalışma yemeğinde bir araya gelerek yatırım projelerini değerlendirdi.

TİKA HİZMETLERİNİ İNCELEDİ

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı Moldova ziyareti sırasındaTİKA, Kişinev Program Koordinasyon Ofisini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ayrıca Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğluve Moldova Cumhuriyeti GökoğuzÖzerk Bölgesi Başkanı IrinaVlah ile birlikte Komrat’da TİKA tarafından yaptırılan Kreş, Hastane ile Altındağ Belediyesi tarafından yaptırılan Gençlik Merkezinde incelemelerde bulundu. Milletvekili KırcalıKomrat Devlet Üniversitesini de ziyaret ederek, öğrenciler ile sohbet etti.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN HUZUREVİNİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Gökoğuz Yeri Özerk bölgesi Çadır Lunga kasabasında sel baskınlarından doğan mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla taşkına sebep olan Stratan Nehri’nin ıslahına ilişkin TİKA desteğiyle başlatılan ve tamamlananStratan deresinin açılış törenine iştirak etti. Milletvekili Kırcalı yoğun çalışma programında Gökoğuz Yeri Özerk bölgesinde TİKA tarafından yapılan Cumhurbaşkanımızın adını taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Huzurevini ziyaret ederek, orada kalan vatandaşlarla sohbet etti. Milletvekili KırcalıMoldova'ki çalışmaları tamamlayarak programın ikinci ayağı olan Makedonya'ya geçti.

KIRCALI: MOLDOVA’DA GAGAVUZ TÜRKLERİ YAŞIYOR

AK Parti Samsun Milletvekili ziyaretler hakkında şu bilgileri verdi:” Başbakan yardımcımız Hakan Çavuşoğlu önemli alanlardan sorumludur. Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl anmaları ile ilgili hazırlıklarda Çavuşoğlu tarafından yürütülmektedir. Ayrıca Başbakan yardımcımıza Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türk İşbirliği Kalkınma Ajansıda bağlı bulunmaktadır. Başbakan yardımcımız Hakan Çavuşoğlu ile birlikte bu kapsamlarda Moldova ve Makedonya’ya bir dizi resmi ziyaret, görüşme ve anlaşmalar imzalamak üzere gittik. Moldova 4,7 milyon nüfusa sahiptir. 1455 Yılında Fatih Sultan Mehmet Han döneminde Osmanlı İmparatorluğuna tabii olmuştur. Nüfusunun % 5’ni Gagavuz Türkleri oluşturmaktadır. Moldovya ile ekonomik ilişkilerimizi daha ileriye taşımak adına çok önemli görüşmeler yaptık. Anlaşmalar imzaladık. TİKA tarafından yapılan hizmetleri yerinde inceledik. Cumhurbaşkanı İgorDodon ile görüştük. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adına yaptırılan huzur evinde kalan insanlarla görüştük. Ülkemize olan sevgi ve güveni yerinde müşahede ettik. Burada ki çalışmalarımızdan sonra Makedonya’da da önemli görüşme ve ziyaretlerde bulunacağız. Başbakan yardımcımız Hakan Çavuşoğlu başkanlığında ülkemiz için yararlı hizmetlere katkı yapmaktan büyük mutluluk duydum”dedi