Aziz Milletimiz milli egemenliğimizin temellerini atarken, zafere giden yolda her yaştan ferdiyle birlik ve beraberlik içinde yedi düvele karşı büyük bir mücadele vermiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla istiklal ve istikbal mücadelesini komuta etmiştir. Gazi Meclisimiz, milletimiz için vatan ve bayrak sevgisinin, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin simgesi, özgürlüğümüzün güvencesi olmuştur.

23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı milli iradeyi her türlü gücün üstünde tutan milletimiz için milli iradenin dışında ve üstünde hiçbir gücün, hiçbir vesayetin tanınmayacağının ve tam bağımsızlık yolunda ilerleyişimizin ilanıdır.

Aziz Milletimiz 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi bugün de aynı şekilde iradesine göz dikenlere vesayet heveslilerine karşı dik ve onurlu duruşunu sürdürmektedir.

Kurtuluş savaşında kahramanlık destanı yazan Aziz Milletimiz, Cumhuriyet’in kuruluşunun ardından “Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkarma ve Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılma hedefine son dönemde yapılan atılımlarla ulaşmıştır. Türkiye bugün, dünyanın saygın ve örnek ülkelerinden biri durumuna gelmiştir.

Bizler de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha büyük, daha güçlü ve dünya barışının teminatı bir Türkiye’de yaşamaları için Aziz Milletimizden aldığımız büyük güçle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum.