Bafra ilçesinde 2016 yılında eğitim öğretime başlayan ve Okul Müdürlüğünü Saim Yıldız’ın yaptığı Özel Bafra AK Okulları; Kurucuları, Öğrenci Velileri, Öğrenciler, Öğretmenler ve Personeliyle Niyazi Kesim Restorant’ta düzenlediği programda Cumhuriyetin Kuruluşunun 94. Yıldönümünü pasta keserek büyük bir coşkuyla kutladı.

HEP BİRLİKTE CUMHURİYET ÇOŞKUSUNU YAŞAYALIM

Programın açılış konuşmasını yapan Özal Bafra AK Okulları Müdürü Saim Yıldız, “ Cumhuriyet bizlere seçme ve seçilme, öğrenim görme, eşitlik, meslek sahibi olma, kadınlara hak tanıma gibi birçok değerleri sunmuş ülke ve millet olma yolunda büyük kazanımlar sağlamıştır. Milli sınırlarımız içerisinde hiçbir ayrıcalık yapmaksızın bütün vatandaşlarımızın paylaştığı, yararlandığı bu nedenle korumaya ve yaşatmaya kararlı olduğu bir irade haline gelmiştir. İnsan unsuruna verdiği değer, insan hak ve hürriyetlerine gösterdiği saygı nedeniyle çağdaşlaşmayı, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı en iyi şekilde gerçekleştiren bir değer olmuştur. Türkiye’nin çağ atlaması milletimizin Atatürk önderliğinde her türlü engeli aşarak uygar bir toplum haline gelişi, laik ve demokratik rejimi sayesinde mümkün olmuştur” ifadelerini kullandı.

Saim Yıldız; “Hep birlikte Cumhuriyet coşkusunu yaşama fırsatı bulduk. Bu şekilde şiirlerle, şarkılarla, öğrencilerimiz ve velilerimizle cumhuriyeti kutladık. Ancak mezun olduktan sonra bu tür törenler bizlerden uzaklaşıyor. Ne mutlu bize ki çocuklarımız vasıtasıyla, cumhuriyet coşkusunu yaşama fırsatı bulduk. Ben bu vesileyle Eğitimin farkındalığını ortaya koymak ve Türkiye’de başarısından söz ettiren çocuklar yetiştirmek adına çıktığımız bu yolda bizlere güvenen velilerimizin her zaman bizim yanımızda olmasını temenni ediyorum.

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 94. Yıldönümünü dolayısıyla düzenlediğimiz programa katılan velilerimize teşekkür etmek istiyorum. Hepinize verdiğiniz emeklerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu nesil ve coşku ile eğitim öğretim hayatını tamamladıktan sonra inşallah bu cumhuriyete sahip çıkacaklar” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Program Özel Bafra AK Okulları öğrencilerinin okuduğu şiir dinletisi ve gösterinin ardından canlı müzik eşliğinde yemek ikramıyla sona erdi. Programda ayrıca öğrencilerin hazırladığı resim sergisi de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.