15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ’ye yönelik Samsun’da yürütülen operasyonlar kapsamında gözaltına alınmış olan 21 kişiden 6’sı tutuklanırken, 15’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, FETÖ soruşturması dahilinde 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmış olan Tanrıverdi Kültür ve Dayanışma Vakfı'na yönelik Samsun merkezli İstanbul, Ankara, Tokat, Çanakkale, Amasya, Kahramanmaraş ve Bilecik illerini içeren bir operasyon gerçekleştirmişti. Yapılan operasyonda daha önce gözaltına alınmış olan holding sahibi iki kardeşten biri İstanbul'da ifadesi alındıktan sonra serbest kalırken, diğer kardeş ise Samsun Adliyesi'nde nöbetçi mahkemece serbest kalmıştı.
Yürütülen soruşturma dahilinde sorguları süren 21 kişi de bugün Samsun Adliyesi'ne gönderildi. Nöbetçi mahkemede ifadesi alınan Ramazan K., Salim A., Levent A., Abdul V.Ö., Ferhat A. ve Cabir E. tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne yollanırken, 15 kişi ise mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.