Samsun'da HDP İl Yönetim Kurulu üyeleri Seçkin K. ve Zeki A. Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili sosyal medyada terör propagandası yaptıkları iddiası ile sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Samsun'da Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 6 kişiden 2'si tutuklandı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlarla terör örgütlerinin propagandasını yapanlara ve Cumhurbaşkanına hakaret suçu işleyenlere yönelik operasyonda gözaltına alınan Yavuz Ö, Murat Ç. ve Güner K. ile HDP Samsun il yönetim kurulu üyeleri Zeki A.ve Seçkin K, HDP Alaçam ilçe yönetim kurulu üyesi Haluk A.'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan HDP Samsun İl Yönetim Kurulu üyeleri Seçkin K. ve Zeki A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla salıverildi. Seçkin K. ve Zeki A.'nın tutuklandığı operasyonda 6 kişi, 14 Şubat 2018 tarihinde gözaltına alınmıştı.