Samsun'da KoronaVirüs vakalarında son durumu Sağlık İl Müdürlüğü açıkladı! İki gün içinde 21 kişi hayatını kaybetti, 136 kişi yoğun bakımda.

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada, kentte son iki gün içinde 21 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Yapılan açıklamada, Samsun'da KoronaVirüs kaynaklı olarak 512 kişinin hastane servislerinde tedavi gördüğü, 136 kişinin ise yoğun bakımda olduğuna dikkat çekildi.

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü, Covid nedeniyle hayatını kaybeden 21 kişinin yaş ortalamısının 69 olduğunu belirtirken, yapılan açıklamada "Bu kişilerin tamamı ya aşısını tamamlamamış ya da erken dönemde iki doz Sinovac aşısı olmuş ama hatırlatma dozlarını yaptırmamış kişiler oluşturuyor. Günlük yapılan ortalama aşı sayımız süratle düşüyor. Geçtiğimiz aylarda Samsun'da yapılan günlük ortalama aşı sayısı 10-15 bin doz arasındayken son ay itibariyle bu rakam 3 bin doza kadar düştü. Samsun'da gençlerimiz aşılarını yaptırmıyor ya da erteliyor. Gençlerdeki aşı sayısı istenilen oranda artmıyor. Bu durum virüsün güçlenmesine ve gençlerin virüsü büyüklerine taşımalarına neden oluyor. Bunun sonucunda da büyüklerimiz hastalanıyor ve pek çoğu hayatlarını kaybediyor" denildi.

Samsun'da Sinovac aşısını erken dönemde yaptıran, üçüncü hatırlatma dozlarını yaptırmamış ve bu nedenle aşının koruma alanının dışına çıkan 114 bin kişi bulunduğunun altını çizen Sağlık İl Müdürlüğü, üçüncü doz aşıların yaptırılması çağrısında bulundu.