Samsun Milletvekili Kemal Zeybek Emenli köyü aşure etkinliğinde, etkinliğin anlamını unuttum siyaset yapmaya çalıştı. Samsun Milletvekili Kemal Zeybek Emenli köyü aşure etkinliğinde, etkinliğin anlamını unutarak siyaset yapmaya çalıştı.

 Defalarca Bafra müftüsüne hakaret eden Zeybek tepki olarak müftü, müftülük çalışanları, sosyal yardımlaşma vakfı müdürü Hasan İrer, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve beraberindekiler etkinliği terk etti. Bu yıl 6.sı düzenlenen Emenli Aşure etkinliğinde konuşma alan Samsun CHP Milletvekili Kemal Zeybek programdaki amacı ve etkinliğin önemini unutarak Bafra Müftüsü İsmail Çiçek’e haddini aşan sözler söyledi,

Zeybek konuşmasında, ‘’yolunuzu erkanınızı kaybettikçe, değişime uğramaya başladıkça, Bafra adliyesine sizde çok gidip geleceksiniz, ama özünüzü yaşarsanız birliği ve beraberliğinizi yaşamda hak ve hukuku bir birinizi koruyarak bir yaşam tercih ederseniz sizleri Bafra adliyesinde hiç görmeyeceğiz. Bundan yirmi otuz yıl önce emenli köyünde Adliyeye giren insan yoktu, bundan sonra adliyeye girecek emenli halkı olacak gibi görünüyor çünkü bir değişime uğramaya çalışıyorsunuz.  

Vekil Zeybek sözlerine şu şekilde devam etti, müftümüz de burada çoğu köyde namazlara gidiyoruz, cenazelere gidiyoruz, dualar okunuyor ama nedense ehlibeyt den söz edilmiyor, Hz. Muhammed’in soyundan söz edilmiyor.
Tek söylenen peygamberimizin ashabıyız, ne demek bu sen arkadaş olsan ne olur arkadaş olmasan ne olur. Sen onun çocuğunu, torununu, soyunu kabul etmiyorsun da onun arkadaş edindiği insanı daha ön planda tutuyorsun demek ki bir ayrıcalık var diyen vekil bunlar iktidardakiler Hz. Muhammed’in izinden gidiyorlar Cem evlerini ibadet evi olarak görmüyorlar, müftüm burada her şeyi konuşacağız dışarda kavgalı insanlar var, o onunla küs, o bununla küs, camiye gidiyoruz hocaya bakıyorsun orada hoca başlıyor siyaset yapmaya senin görevin siyaset yapmak mı? yoksa inanç değerlerimi bana anlatmak mı? Şeklinde konuştu.
Milletvekili Kemal Zeybek’in konuşmasından sonra Müftü İsmail Çiçek ve beraberindekiler etkinliği terk etti. haddini aşan konuşmanın ardından Müftü Çiçek böyle bir terbiyesizliği ben kabul edemem ya bu yanlışı düzeltirsiniz yada ben bu etkinlikten giderim dedi. Vekilin konuşmasının ardından emenli köyü muhtarı Alaeddin Uzan söz alarak Bafra Müftüsü İsmail Çiçek’ten özür dileyerek, bizler biliyoruz müftümüz her zaman bizlerle beraber dedi. Muhtarın konuşmasının ardından Bafra Müftüsü Çiçek alkışlar içinde etkinliğin yapıldığı alana geri döndü.