FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan Olağanüstü Hal uygulaması kapsamında Samsun Valiliği'nde de kurulan OHAL Bürosu'nda yoğun mesaiyle geçen üç ayın ardından, mesai süreleri de normale dönmeye başladı. Edinilen bilgiye göre Samsun OHAL Bürosu'nda geçen üç ay boyunca önce FETÖ soruşturmaları ve bu kapsamda gelen ihbar ve şikayetler nedeniyle temmuz ve ağustos aylarında baş döndürücü bir mesai yapıldı. Bu süreçte Samsun Valiliği de resmi internet sitesinden her gün OHAL Bürosu'nun verdiği bilgiler doğrultusunda, Samsun'da FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alınan, gözaltına alınan ve tutuklanan kamu görevlilerinin sayılarını tüm kamu kurumlarına göre ayrı ayrı tasnifleyerek her gün yapılan güncellemelerle kamuoyuna duyurdu.

 

BU KEZ FETÖ MAĞDURLARI OHAL BÜROSU’NA KOŞTU

Samsun OHAL Bürosu Eylül ayında ise bu kez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'at izi it izine karıştı' sözlerinin ardından FETÖ mağduru olduklarını belirterek, Başbakanlık'ta oluşturulan kurula iletilmek üzere yapılan itirazlar nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşadı. Görevden alınan öğretmen, emniyet ve sağlık mensuplarının yapmış oldukları itirazları ilişkin dilekçeler ayrı ayrı kayıtları yapılarak ve düzenlenerek, Ankara'ya gönderildi.

 

GÜNCELLEMELER ARTIK HAFTADA BİR

Böylesine yoğun geçen 3 ayın ardından OHAL süresi uzatılırken, OHAL Bürosu'nda ise mesai ekim ayı ile birlikte normalleşmeye başladı. OHAL Bürosu'ndaki mesainin normalleşmeye başlamasının en belirgin göstergesi ise, Valilik tarafından her gün yapılan FETÖ soruşturmalarıyla ilgili güncellemelerin haftada bire düşürülmesi oldu.  Samsun OHAL Bürosu, önümüzdeki süreçte de gelen şikayetlerin yanı sıra, FETÖ soruşturmalarıyla ilgili gözaltı ve tutuklamaların yanı sıra, kentteki toplantı, gösteri ve yürüyüşlerle ilgili karar alınmasında belirleyici olmaya devam edecek.

 

 

İŞTE SON DURUM

Samsun Valiliği, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana tutuklanan, gözaltına alınan ve memuriyetten ihraç edilen kamu personelinin toplam sayısını 544 olarak açıklamıştı. Samsun'da 15 Temmuz'dan bu yana bin 130 personel ise görevlerinden ihraç edilirken, binin üzerinde kamu çalışanı da OHAL Bürosu'na başvurarak, görevlerine geri dönmek için itirazda bulundu.

Kaynak: gazetegerçek