Valim Sayın İbrahim ŞAHİN 03.10.2016 Pazartesi günü saat 20.00’de, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen bir Kafkasya masalı ‘Nart Ateşi’ gösterisini izledi.

       

        Atatürk Kültür Merkezi'nde Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN’in katılımıyla Samsun Devlet Opera ve Balesi, 2016-2017 sanat sezonunu bir Kafkasya masalı ‘Nart Ateşi’ ile açtı.

 

        152 yıllık bir Çerkez serüveni ve Çerkezlerin ruhlarındaki diriliş hikayesi, nartların destanı ve nart kahramanları Setenay GUAŞE ve Sowsirika’nun şarkı ve danslarıyla sürgün yıllarının aktarıldığı gösteri, Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN ve davetliler tarafından beğeniyle izlendi.

 

        Ayşe CEYLAN tarafından yazılan ve yönetilen trajedi, gözyaşı ve ağıtlarla dolu 101 yıllık hikayede, sürgün sonrası diasporada yaşayan nartların torunları olan Çerkezlerin kendilerine yepyeni bir yaşan kurma çabaları ve hayallerinin sahnelendiği gösteri seyirciler tarafından büyük alkış aldı.

 

        Devlet Opera ve Balesi’nin 2016-2017 sanat sezonu açılışına ayrıca, Vali Yardımcısı Faruk Necmi KURT ve Eşi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet YAVUZ, Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Mehmet ORTAÇ ve çok sayıda davetli katıldı.