Samsun'da KoronaVirüs vakalarının hızla artış gösterdiği ilçeleri Sağlık İl Müdürlüğü açıkladı.

Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç, İlkadım, Atakum, Bafra, Çarşamba, Ladik, 19 Mayıs, Salıpazarı ilçelerinin KoronaVirüs vaka oranlarını kamuoyuna duyurdu.

Sağlık İl Müdürü Oruç yaptığı açıklamada, 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında Samsun geneli ve ilçelerinde Covid-19 ve mutant virüs vakalarının artış gösterdiğini söyleyerek, "Samsun'da 27 Şubat – 05 Mart tarihleri arasında 100 bin kişide görülen vaka kriterine göre değerlendirdiğimizde ise, ilçe nüfusuna göre en çok vakanın Bafra, İlkadım, Lâdik, 19 Mayıs ve Salıpazarı ilçelerimizde olduğunu görüyoruz.

Vakaların artışa geçtiği son iki haftada en çok vaka görülen ilçelerimiz ise yüzde 27 ile İlkadım, yüzde 17 ile Atakum, yüzde 16 ile Bafra, yüzde 10 ile Çarşamba ve yüzde 5 ile Canik ilçelerimiz. Samsun'da görülen vakaların yüzde 75'i bu 5 ilçemizde ortaya çıktı. Tabloya bu veriler ışığında baktığımızda özellikle İlkadım, Atakum ve Bafra ilçelerimizde büyük bir vaka yoğunluğu gözükse de, bölgesel dağılımla birlikte neredeyse Samsun’un her ilçesinde etkisini gösteren bir düşmanla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Bu tehlikeyi doğru algılamalı, mutasyon kaynaklı virüsün bizden, gittiğimiz taziye ve akraba ziyaretlerinden aldığı güçle vaka sayısını artırdığını artık görmeli ve yeniden el birliğiyle mücadele etmeden bu mücadeleyi kazanamayacağımızı kabul etmemiz gerekiyor. Hepimiz kendimizi potansiyel bir virüs taşıyıcısı olarak değerlendirmeli, buna göre hareket etmeliyiz. Aile, eş, dost, akraba, cenaze, taziye ziyaretlerine en az bir ay aşı çalışmaları daha ileri bir safhaya geçene kadar ara vermeliyiz. Sağlık Bakanlığımız tarafından sürekli vurgulanan Maske, Sosyal Mesafe ve El Hijyeni kurallarına harfi harfine uymalı ve bugünkü özgürlüğümüzden fedakârlık edip, gelecekteki sağlıklı günleri kazanmaya çalışmalıyız."