Samsun Valiliği'nden deniz sezonunun açıldığı şu günlerde flaş bir açıklama geldi. Samsun Valiliği, kanalizasyon aktığı için Atakum, Çatalçam ve Taflan bölgesinde bulunan sahillerde halk plajlarının halkın kullanımına kapatılması çağrısı yaptı.

DENİZE KANALİZASYON AKIYOR

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada Atakum İlçesi, Çatalçam ve Taflan yerleşimlerinde kaçak kanalizasyon bağlantılarının SASKİ tarafından önlenerek acilen kanalizasyon şebekesine bağlantılarının sağlanması gerektiği belirtilerek, bu sahillerde bulunan halk plajlarının ise halkın kullanımına kapatılması çağrısı yaptı.

İVEDİ OLARAK KAPATILDI

Yapılan açıklamada bir süredir çevre kirliliği ile gündeme gelen Atakum ilçesine bağlı Çatalçam ve Taflan bölgesinde ki sahillerle ilgili "Polis Okulu ile Taflan Un Fabrikası olarak ifade edilen kısım arasında kalan halk plajlarında ivedi olarak Samsun Büyükşehir Belediyesince (Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) temizlik çalışmalarının yapılmasına, bu çalışmalar sonuçlanana kadar bu plajların geçici olarak halkın kullanımına kapatılması ve uyarı levhaları konulması, anons edilmesi ve yerel basında yer alması suretiyle halka duyurulmasının sağlanmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.