Samsun'un Koronavirüs risk haritası Evde Hayat Var uygulamasına göre her geçen gün kırmızıya dönerken şehirde Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlarda da yeni vakalar ortaya çıkıyor.

Samsun'da normalleşme sonrası Koronavirüs risk haritası her geçen gün kırmızıya dönerken, adeta tehlikeli sinyalleri çalıyor.

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü dahil tüm kurumlardan yapılan uyarılara rağmen Samsun'da sokaklar sosyal mesafeyi ortadan kaldıracak şekilde doluyor. Kiminin maske taktığı kiminin takmadığı şehirde, ağız ve burnu kapatması gereken yüz maskeleri gençler tarafından da aksesuar olarak taşınıyor. Duyarlı vatandaşlar maskelerini takarken, Samsun'un risk haritası da Evde Hayat Var uygulamasına bakıldığında kırmızı renge döndüğü görülüyor.

Evde Hayat Var uygulamasına göre Samsun'un risk haritası her geçen gün kırmızıya dönerken, Samsun Büyükşehir Belediyesinin birinci katında çalışan bazı personellerde de Covid-19 tespit edildiği öğrenildi. Büyükşehir Belediyesinde Covid-19 tespit edilen personellerin karantina altına alındığı ve tedavi süreçlerinin başlatıldığı bildirilirken, Çarşamba Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli bir personelin de Covid-19 testinin pozitif çıktığı kaydedildi.

Samsun'da son günlerde Tıp Fakültesinde ise Korona Virüs sebebi ile tedavi gören hasta sayısı 90 olarak gündeme gelmişti. Yine Samsun'da geçtiğimiz günlerde Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre ev karantinasında olması gereken bir ailenin düğüne gittiği, gözetim altında olan kişi ve kişilerinde restoranlarda yemek yerken yakalandıkları bildirilmişti.

Samsunkenthaber