Samsun Asarcıklılar Derneği Başkanı Bayram Çevrim’in organize ettiği ve Gazi Sosyal Tesislerinde verilen yemeğe AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt’un yanı sıra, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Asarcık Belediye Bşk. Şerif Kılağuz, Kavak Belediye Bşk. İbrahim Sarıcaoğlu, Asarcık Ak Parti İlçe Bşk. Hami Karakaş, KADEF Bşk. Prof. Dr. Yılmaz Karagöz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yemekten önce hemşehrilerini selamlayan Milletvekili Kurt gündeme dair de açıklamalarda bulundu;

                   BİZ NE ZAMAN TAMAM DERSEK O ZAMAN BİTECEK

“Böyle gecelerin maksadı tirit ya da yemekler değil siz değerli hemşehrilerimizle bir arada olmaktır. Bu tip organizasyonlar ne kadar artarsa STK’larımız ne kadar güçlü olursa biz o kadar mutlu oluyoruz.

Çok değerli hemşehrilerim, Milletçe bir olmamız, diri olmamız gereken kritik zamanlardan geçiyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, milletiyle ordusuyla güçlü ve bağımsız bir devlettir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlattığımız Zeytin Dalı operasyonu birilerinin istediği zaman değil, sınır hattımızın güvenliğinin oluştuğuna kanaat getirdiğimiz zaman bitecektir. Devlet olmanın gereği neyse, Türkiye Cumhuriyeti bunu yapmaktadır ve yapmayı sürdürecektir.”

Zeytin Dalı Harekatı’nın insan değeri ve onurunu kurtarma mücadelesi olduğunu belirten Milletvekili Kurt, “Bölgede yaşanan insanlık dışı vahşeti sona erdirmek üzere gittiğimiz yerlerde Kahraman Mehmetçiğimizi görenler “VEFALI TÜRK” geldi diyorlar. Hemen sınırlarımızda yaşanan şiddet, çatışma sarmalı ile terör örgütlerinin faaliyetleri sonucunda yaklaşık 370 bini Kürt olmak üzere 3 buçuk milyon masum insan yerlerinden, yurtlarından ayrılmak zorunda kalmış ve gidecek tek yer, sığınılacak tek güvenli liman olarak Türkiye’yi görmüştür.

Bu açıdan Türkiye mazlum ve mağdurlar için güvenilir bir liman olurken, aziz milletimiz darda kalana ulaşan yardım eli olmuş, şanlı bayrağımız güvenin teminatı ve yarınlara olan umudun adı olmuştur. Bölgenin teröristlerden temizlenmesi faaliyetleri çok başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. Hava harekâtı, taarruz helikopterleri, silahlı insansız hava araçları ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen harekât, planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin terörü bölgeden, sınırından kazımaya kararlı olduğunu gördük, göstermeye devam ediyoruz. Cenab-ı Hak'tan şehitlerimize rahmet diliyorum, askerlerimize güç kuvvet vermesini niyaz ediyorum. Tüm hemşehrilerimi en derin muhabbetlerimle ve saygılarımla selamlıyorum."