Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Son toplantısı Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında toplandı. 24 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’ndan ulaşımla ilgili flaş bir çıkış geldi.

Başkan Osman Topaloğlu, meclisin bitimi öncesinde söz alarak Meclis Başkanvekili Turan Çakır’a, Büyükşehir Belediyesi ve UKOME’nin Atakum ve Tekkeköy tarafından gelen dolmuş hatlarının güzergahlarının uzatılmasıyla ilgili kararını eleştirdi.

'BUNUN AMACI NEDİR?'
Başkan Topaloğlu, yapılan düzenlemenin hangi amaca yönelik olarak yapıldığını söyleyerek, “Tekkeköy ve Atakum tarafından gelen dolmuş hatlarının güzergahı uzatıldı. 13 ilçede rahatsızlık yeni yatışmışken, bir kısım bölge hatlarının yolunun uzatılmasının maksadı nedir. Yıllardır beklenen bir şey var. Minibüs hatları ne olacak? Bu hatlar nasıl otobüs olacak. Kaç hatta bir otobüs hattı düşecek. Bu hat sahipleri kıt imkanlarla bunları nasıl yapacak. 2019 yerel seçimlerine giderken, gerek ilçelerin yerel yöneticileri, gerek büyükşehir belediyesinin bugünkü idarecileri ve o gün aday olacak arkadaşların buraya çalışma yaparak gelmelerini istiyoruz” dedi.

FARKLI BEKLENTİLER OLUŞUYOR!..
Başkan Topaloğlu ayrıca, otobüsleşme olduğunda da insanların raylı sisteme ve Kurupelit’e kadar batıdan gelen 4 tane ilçenin yolcu taşıyamayacağını vurgulayarak, “O zaman bunlara bir hat ve depolama alanı gibi bir şeyin yapılması gerekli. Bu biraz göz ardı ediliyor. Son yapılan hamlelerden sonra yavaş yavaş 13 ilçede farklı beklentilere girildiğini bilin. SAMULAŞ ve UKOME olarak ciddi bir çalışma içerisine girmelisiniz” diye konuştu.

ÇAKIR: ŞEHİR MERKEZİNE GİRMELERİ SÖZ KONUSU DEĞİL
Meclis Başkanvekili Turan Çakır, Başkan Topaloğlu’nun sorusuna yönelik olarak, “Bu hatlar için otobüsleşme çalışması yapılabilir. Fakat bu şehir içerisindeki düzenlemelerin, eski düzenine kavuşması mümkün değil. 13 ilçeden gelecek olan minibüslerin ve otobüslerin şehir merkezine girmesi söz konusu değil. Bu son yapılan düzenleme minibüsçülere yönelik değil vatandaşlara yönelik bir çalışma oldu. Trafik yoğunluğunu artıran bir durum olmadı. Şehir içi trafiği zaten çok yoğun, içinden çıkılamayacak durumda, buna ilave olarak yük getirmemiz söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.
Öte yandan mecliste şu önemli gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı:

195 MİLYONLUK KREDİYE ONAY
Toplam 195 milyon TL ek borçlanmayı kullanma yetkisi veren 6 madde ise oy çokluğuyla kabul edilerek karara bağlandı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ YAŞATILACAK
15 Temmuz kahramanı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in yanı sıra son zamanlarda şehit olan Samsunlu askerlerin isimleri cadde ve sokaklara verildi. Bu kapsamda Bafra Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki üst geçidin adı ‘Şehit Astsubay Üstçavuş Tolga Pehlivan’, Vezirköprü Esentepe Mahallesi’ndeki Fatih Caddesi’nin adı ‘Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Caddesi', İlkadım Bahçelievler Mahallesi’ndeki Aydın Sokak’ın adının da Şehit Eren Bülbül Sokak olarak değiştirilmesi maddesi oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçirildi.