AK Parti’nin seçim beyannamesinin ve meydanlarda bulunduğu vaatlerin, toplumun taleplerine yönelik olduğunu belirten Keleş, "Bu nedenle AK Parti kamuoyunun nabzını en iyi tutan partidir. Bugün partimizin beyannamesi ve vaatleri, hem toplumun beklentilerini iyi analiz ederek, hem de gerçekçi bir süzgeçten geçirilerek hazırlanmıştır. 2002 yılından bugüne beyannamemizde yer verdiğimiz her vaadimizi yerine getirmiş bir parti olarak, 24 Haziran seçim beyannamemizin de ülkemiz için pek çok hayırlı icraati teminat altına aldığı bir gerçektir. 
Bu gerçeklikler Türkiye’nin önünün açık olduğunu gösteriyor." diye konuştu. 

AK Parti'nin bir millet hareketi olduğunun altını çizen Keleş, "Ülkemiz, yıllarca ayakta kalma mücadelesi verdi ve bugün AK Parti iktidarıyla birlikte önündeki engelleri kaldırmayı başardı. AK Parti sadece Türkiye’nin değil, dünya siyasi tarihinin yazacağı dev bir sivil toplum hareketidir. Dolayısıyla 24 Haziran günü partimizin kaderi, ülkemizin kaderiyle özdeşleşecektir. Kavga, keder, 'kaderimiz bu' söylemi AK Parti ile birlikte artık geride kalmıştır. Bugün bir olma, birlik olma günüdür. Birlik, bereket ve bolluk için 24 Haziran günü oylarınıza talibiz. Vakit birlikte Samsun, Vakit birlikte Türkiye olma vaktidir." dedi. 

Milletvekili adayı Bekir Keleş, daha sonra Vezirköprü'nün Susuz-Darıçay-Darıçayalanı Mahalleleri arasında yapımı devam eden 80 km'lik yol yapım çalışmasında incelemelerde bulundu.