AK parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı,mesajında:

İnsanlar doğuştan ya da sonradan çeşitli sebeplerle engelli olabilirler. Onların normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bizler kalplerdeki engelleri aşabilirsek, fiziki engelleri de çok kolay aşarız.

Engelli kardeşlerimizin herhangi bir eksiklik hissetmeden toplumsal yaşama katılımlarının sağlanması, geleceğe güvenle bakabilmelerinin yolunu açacaktır. Bizim inancımızın ve kültürümüzün önem verdiği kardeşlik ve dayanışma değerleri de bize bunu önermektedir.

Son 18 yılda, engelli kardeşlerimizin hayata katılması, mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda attığımız birçok adım bu konuya verdiğimiz önemin bir göstergesidir.

Eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine varıncaya kadar pek çok hususta engelli kardeşlerimizin sorunlarına çözüm olmak, toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için özveriyle çalıştık. Daha yaşanabilir, daha müreffeh şehirler ve mekanlar inşa edip bütün hizmetlerimizi, altyapılarımızı, okullarımızı, spor alanlarımızı, kamu hizmet binalarımızı, sokaklarımızı ve park alanlarımızı bu anlayışla donatıp, engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri ortadan kaldırmaya büyük özen gösterdik.

Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına öncelik vermeye, bu sorunların çözümüne ciddiyetle eğilmeye, engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını, her türlü talebini karşılamaya bundan sonra da devam edeceğiz.

Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başardıklarını hep beraber görüyor, onların yaşama sevinciyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir.

Bu duygularla tüm engelli kardeşlerimin “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü kutluyor, hepsine, Cenab-ı Allah’tan huzur, mutluluk ve esenlik dolu yıllar diliyorum.