22-23 Şubat tarihlerinde oturumlar halinde süren ve alanında uzman kişilerin öğrencilere kişisel gelişim ve kariyer planlaması konusunda verdikleri seminerler öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset üzerine yaptığı konuşmada, “Yaptığımız işe inanacağız ve inanmadığımız işi de yapmayacağız”dedi.

Kurt konuşmasının devamında;

“Kariyer planlaması yapacağınız zaman azla yetinmeden, bir evvelki neslin daha üzerinde bir hedef belirlememiz gerekir. Bizler tarihin gördüğü en kadim, en güçlü devletleri kurmuş bir medeniyetin, bir birikimin torunlarıyız. Amerika bir günde keşfedilmedi, Hindistan’a daha uzak yollardan gitmek bir anda akıllara gelmiş bir durum değildi. Ne oldu, Osmanlı’dan geçiş izni alamadılar yıllar boyu kendilerine çözüm yolu aradılar ve bu coğrafi keşiflere neden oldu. Her canlı doğup öldüğü gibi devletlerinde ömrü vardı, Osmanlı Devlet’i de yıkılmadan önce büyüklüğünü gösterdi ve bir tohum bıraktı bu topraklara. O da Türkiye Devleti arkadaşlar. Bize bırakılan mirasın, sorumluluğun ve tarihsel misyonumuzun gereği yaptığımız işte en iyisini başarmak zorundayız. Mühendis olarak alanında tek ve en iyisi olmalıyız, doktor olarak en başarılısı olmak zorundayız, önce yaptığımız işe inanacağız ve inanmadığımız işi de yapmayacağız. Başarı iman gerektirir, inanmayı gerektirir.

Bahanelere sığınmayacağız, başarısızlığın ardından bunu açıklamak için yüzlerce bahane bulunabilir ancak bizim işimiz bu değil, aslolan sabırla başarana kadar çalışmayı sürdürmektir.” Söyledi.

Konuşmaların ardından tüm konuk konuşmacılar öğrencilerin kendilerine yönelttiği soruları yanıtladı ve kendi adlarını taşıyan fidan sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul’un elinden aldı.