Orta Vadeli Programda 156,5 milyar dolar olarak belirtilen 2017 ihracat hedefi aşılarak, tarihin en yüksek ikinci yıllık ihracat seviyesi olan 157,1 milyar dolara ulaşıldı.

Milletvekili Hasan Basri Kurt, 2017 yılında ihracatımızın en büyük payını otomotiv, makine ve mekanik cihazlar ve kıymetli taşların oluşturduğunu vurgulayarak;

“2017 yılında ihracat, cumhuriyet tarihimizin en yüksek ihracatının yapıldığı 2014 yılındaki 157,6 milyar dolardan sadece 500 milyon dolar az gerçekleşerek ikinci sırada yer aldı. İhracatımızın 23,9 milyar kısmını otomotiv sektörü, 14 milyar dolarlık kısmını ise makine ve mekanik cihazlar oluşturdu.

En çok ihracat yaptığımız ülke Almanya, İngiltire ve Birleşik Arap Emirlikleri. İhracatımızın yarısıAvrupa Birliği ülkelerine yapılıyor. Katma değeri yüksek otomotiv sektörü, makine ve mekanik cihazlar gibi sektörlerin ihracattaki payının yüksek olması bizleri sevindirdi. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda 2023 hedeflerimize ulaşarak, ülkemizi daha güçlü, daha müreffeh bir noktaya hep birlikte taşıyacağız.” Açıklamasında bulundu.