Milletvekili Kurt yaptığı açıklamada, “Türkiye 2017 yılı üçüncü çeyreğinde %11,1 büyüyerek Avrupa Birliği (AB), G20 ve OECD ülkelerine fark attı.AK Parti hükümetleri döneminde küresel krizler içerisinde dahi büyümeyi sürdüren ülkemiz 2017 yılı üçüncü çeyreğinde beklentileri de aşarak çift haneleri sayılara ulaştı. İhracatın, yatırımların, sanayinin güçlü katkı yaptığı bu büyüme gerçekleşmesini 2018 de de sürdürmek temel hedefimizdir. Yakaladığımız büyümeye imalat sanayi % 15,2 oranında katkı yapmıştır. Bu da önümüzdeki dönemde istihdama katkı sağlayacaktır. Bu büyüme trendi, bir müddet sonra enflasyondan cari açığa değin diğer değişkenleri de olumlu etkileyecektir.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt büyümeye etki eden en önemli faktörlerden birinin de ihracattaki olumlu tablonun olduğunu vurguladı; “TİM’in (Türkiye İhracatçılar Meclisi) açıkladığı verilere göre Samsun Kasım ayında ihracat hacmini bir önceki yıla göre %31,5 oranında artırdı.

Samsun’da özellikle otomotiv endüstrisi, medikal ve makine teknolojisi, çelik ve savunma sanayisinde ki artış ülke ekonomisine katma değer sunma noktasında yüzümüzü güldüren bir gelişme. Türkiye büyümeye devam edecek, bu da ileri teknoloji kullanarak katma değeri yüksek ürünlerin üretimini gerçekleştirmekten geçiyor. Samsun bu dönemde Türkiye ortalamasının üzerinde ihracat yaparak ülke ekonomisine olumlu katkı sunmaya devam ediyor.” Şeklinde konuştu.