AK Parti’de yeni döneme ilişkin değişim,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eve dönüşü ile başladı.

Bundan sonra AK Parti yeni politikalarını belirleyecek,yüzde 49 civarında hayırcı seçmenin kaygılarını gidermeye yönelik politikalar izleyecek.

Bu değişim sürecinde İl,İlçe,Gençlik Kolları,Kadın Kolları Kongreleri Türkiye genelinde bitmek üzere.

Samsun’da İl Başkanı ile başlayan değişim, 12 ilçe başkanın görevden alınmasıyla devam etti.

AK PARTİ BAFRA GENÇLİK KOLLARI KONGRESİ.

AK Parti Bafra’da 9 Yıldır Gençlik Kolları Başkanlığını yürüten Adnan Günal ,Yaş haddinden dolayı görevini bırakmış, yerine AK Parti Genel Merkez tarafından Murat Arslan getirilmişti.

Belediye Kültür Merkezinde Yapılan Kongreye Murat Arslan Tek liste girmiş ve Yeni Gençlik Kolları başkanı olmuştu.

Yeni Başkan,Yeni Yönetim ile Gençlik Kolları ve Kadın Kollarını yenileyen AK Parti Bafra’da Gençlik Kongresi ve Kadın Kolları Kongresi buruk geçti.

Bafra Öğretmen evinde yapılan Kadın Kolları Kongresi ve Belediye Kültür Merkezinde yapılan Gençlik Kongrelerine vekil Orhan Kırcalının katılmaması partililer tarafından tepki ile karşılandı.

Diğer ilçelerde yapılan Kongrelere vekillerin katılması Ama Bafra Kongrelerine hiç birinin katılmaması üzüntülere neden oldu.

Partililer Tepkilerini şöyle dile getirdiler;

AK Parti Samsun milletvekilimiz ve Bafralı hemşerimiz Orhan Kırcalı hem Kadın kolları hemde gençlik kongrelerine katılmadığını görduk. Partililer olarak biz buna cok üzüldük.

Sağdan soldan dedikodular duyuyoruz.Vekilimiz Kırcalının istemiş olduğu isimler aday gösterilmediğinden dolayı kongrelere gelmiyor diye bunlar doğrumu bilmiyoruz. Bu dedikodular bizleride üzüyor. bunlar olmamalı.Çunku vekil Kırcalı ve bizler Ak partiliyiz. Teşkilatlarda ve aramızda küslük olmaz.dediler