Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Zihni Şahin, HHALK Gazetesi'ni ziyaret etti. Şahin 11 aylık başkanlık döneminde yaptığı tüm çalışmaların 'gereklilik üzerine yapıldığını ifade ederek', "Bazı eleştiriler duyuyorum üzülüyorum. Benim zamanımda bir borçlanma söz konusu değil. Aşırı harcama da kesinlikle olmadı" dedi.

ORTAK AKILLA HAREKET EDECEĞİZ

Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde esnafla, vatandaşla ve STK'larla ortak akılla hareket ettiklerini belirten Zihni Şahin, "Canik Gülsan Sanayi Sitesi'nin dönüşümü konusunda halkımızla konuştuk buluştuk. Daha birçok uygulamayı ortak akılla hayata geçirdik. Aksayan bazı birimler vardı bizzat müdahil oldum. Makina İkmal, Doğal Taş Fabrikası gibi yerlere işçi alımı yaptım. Toplasan tüm belediyeye 300 kişi. Ama gerektiği için yaptım. Tüm birimlerden ne kadar işçi gerektiğini öğrendik ona göre yaptık. İşler çok ağır işliyordu. Dışarıdan aldıklarımız, yaptırdıklarımız maliyetin çok üstündeydi. Makina ikmal var, ama tamirat dışarıda oluyordu olacak şey değil. Ustalar, işçiler aldım, üretimi harekete geçirdim. Dışarı para çıkışını engelledim. İtfaiyeye can kurtaran, dalgıç lazımdı aldım. Bunlar gerekli" diye konuştu.

19 YILDIR BELEDİYEYİ BEN YÖNETMİYORDUM

Kimsenin kendisine karşı istemediği bir yaptırımda bulunmasına izin vermediğini ve kimseye kendisini ezdirmeyeceğini söyleyen eski Başkan Şahin şöyle devam etti: "Belediyenin borcu bir hayli fazlaydı. Sonuçta bu belediyeyi ben 19 yıl idare etmedim. Benim dönemim 11 aylık. Basın harcamalarıyla ilgili 8 milyon liradan bahsedenler var. Bizzat kendim araştırdım. Söylenen rakam büyük abartı. Benim sürecimde 3 kez Cumhurbaşkanımız Samsun'a geldi. Tüm harcamaları belediye yaptı. Bunlar bilinirken, birilerinin sorumsuzca belediyenin harcamalarıyla ilgili benim dönemimi gündeme getirmesi çok yanlış. Borçlanma sonuç olarak Yusuf beyin dönemine ait."

SU İNDİRİMİNİ MALİYE BAKANLIĞI İSTEDİ

31 Mart yerel seçimleri öncesi içme suyuna yapılan yüzde 15'lik indirim kararının Maliye Bakanlığı'nın önerisi doğrultusunda yapıldığını hatırlatan Şahin, "Maliye Bakanımızın danışmanı aradı, Enflasyon ile Mücadele Programı kapsamında suya indirim yapılabileceği önerisini bize sundu. Bizde bu öneriyi kabul ettik ve uyguladık. Halkın zor geçindiğini görmek gerekiyor. Sonuçta zarar etmiyor SASKİ. Az kar, çok kar olayı. Biz tercihimizi öyle kullandık, halkta memnun oldu. Benim yönetim tarzımda, memnuniyet önemli. 10 yıldır da böyle yaptım. Sokakta insanların sevgisini görebiliyorum" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Zihni Şahin, HALK Gazetesi'ni ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar, Köşe Yazarları Mehmet Aksoy ve Ragıp Göker'e değerlendirmelerde bulundu.

Zekeriya FIRAT