Bafra’da perde arkasında hafta için de yaşanan tüm ayrıntıları sansürsüz olarak her hafta başı sizler için yayınlayamaya devam edeceğiz.

İlkini geçen hafta yayınladığımız yazımız okuyucularımız tarafından büyük beğeni ile karşılandı.

İlk haberimiz okuyucularımız tarafından 14.575 kez okunmuştur.

Göstermiş olduğunuz ilgiye BRT Haber olarak teşekkür ediyoruz.

BAFRA POLİTİK KULİS-2

BAFRA’DA PATRONLAR VE BANKA MÜDÜRLERİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı önemli destek paketlerini tek tek anlattı.

Bafralı bir işadamı aynen şu ifadeleri kullandı.

Bakan’ın Bafra’da ki bankalardan haberi yok herhalde.Kaç tane arkadaşım var kredi için bekliyor.Ne olumsuz ne de olumlu yanıt geldi.

Banka müdürleri bizzat bana diyor ki,Genel müdürlük  kredi vermeyin diye bize yukarıdan baskı yapıyor.Bakan açıklasın bakalım Bafra’da kaç vatandaş kredi talep etmiş kaçı alabilmiş.

BAFRA KIZILAY NEREDE

Bu salgın sürecinde Bafra Kızılay’ın mücadelenin tam içinde olmasını beklerdim.Böyle yüce bir kurumun Koronavirüs olayından dolayı Bafra’da alay konusu haline gelmiş olmasına,çok üzülüyorum.

Yeni yönetim çok iddialı gelmişti.

Bafra Kızılay, şu an itibarıyla halktan kopuk bir izlenim veriyor.

Görünen o ki bu bakış açısıyla Bafra Kızılay’ımız bugün evine kapanmış vaziyette

Bunun nedeni olarakta ,yönetimdeki  ikilik ve çok başlılık olarak gösteriliyor.

 YENİ MÜDÜRLÜK VERİLDİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Şube müdürlüğünden alındıktan sonra Tütün Müzesin de görevlendirilen  Yakup Tulum, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Mali işler müdürü oldu.

BAFRA’DA DERNEKÇİLİK….

İş insanlarının bir araya geldiği sivil toplum kuruluşlarını önemserim.

Fakat Bafra’daki sivil toplum kurumlarının topluma çok büyük faydalar sağladığını düşünmem.

Ancak gelinen noktada sistem bunu bize mecbur kılıyor.

Bafra’da faal yada pasif durumda 80’e yakın dernek var.Hangilerinin tam anlamıyla bağımsız,siyasetten uzak hareket ettiğini söyleyebiliriz.Çoğu kendi başına hareket etme kabiliyetine sahip değil.Doğruların öncelenmediği ideolojik bir duruşları var.

MESELA……..

17/25 Aralık sürecine kadar Bafra’da Basiad diye bir dernek vardı.Fetö terör örgütünün bir parçası olan bu derneğe üye olmak için araya adam koyarlardı.Şehrin ilişki ağları bu dernekler üzerinden kurulurdu.Tuttukları altın alıyordu.

Kendi içlerinde geniş bir örgütlenmeye gitmişler.

Yayıldıkça yayılmışlar…

Bunun gibi derneklere ilçemizden kimler kimler üye olmadı!.

Merak etmeyin,kimsenin ismini zikredip eski defterleri açmayacağım.Sadece dernekçilik işinin dümene göre yapılmasıyla nasıl sulandırıldığını anlattım…..

GİAD 9 SENEDİR AYNI YERİNDE SAYIKLIYOR

25 Mart 2011 de kurulan Bafra Genç İşadamları Derneği (GİAD) 9 senede 3 başkan değişti.

Önceki dönem Başkan olan Alper Güngör, 2020 yılının başında başkanlığı Burak Özturan’a bıraktı.

Bafra için faydalı projeler yapmak ve Bafralı iş adamlarını bir araya getirmek için kurulan GİAD, ne hikmetse kendi içine kapanıp kaldı. Büyüyemedi..

9 Senedir faal olan  GİAD, üyeleri içinden bir iş insanını Bafra Ticaret ve Sanayi Odasına  aday gösteremediyse başını önüne alıp bir düşünmesi lazım.

AK PARTİ BAFRA İLÇE KONGRESİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası normalleşme süreci kapsamında siyasi parti kongreleri ile oda ve sendika seçimlerinin yapılabileceğine karar verdi. AK Parti'nin ertelenen kongrelerininde takvimi belli oldu.

İL BAŞKANLIĞINA 3 ADAY

AK Parti'de kongre takviminin Ağustos ayının ilk haftasında yapılması planlanıyor. Samsun AK Parti'de bilindiği üzere il başkanlığına 3 aday bulunuyor. AK Parti Samsun İl Başkanlığı'na mevcut başkan Ersan Aksu, Mehmet Teyyare ve Murat Çelik'in aday olduğu biliniyor.

İLÇE KONGRELERİ YENİDEN BAŞLIYOR

Delege seçimlerini tamamlayan AK Parti, Samsun'da sadece Canik ve Havza ilçe kongrelerini gerçekleştirebilmişti.Samsun'da AK Parti Canik İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Mahmut Gençay, AK Parti Havza İlçe Başkanlığı olağan kongresinde Kadir Kayan yeniden başkan seçilmişti.

Bafra İlçe Kongresi’nin  Ağustos ayının ilk haftasında yapılması planlanıyor.

ANKARA’YA GİDEN İSİMLER VAR

Bu arada, Yönetim listesinde yer almak için Bafra’yı aşıp Ankara’ya milletvekillerine giden bazı isimlerin yanlış hamle yaptığını hatırlatalım.

Bu anlamda yola yanlış çıkıyorlar zira Semiz, bu tür hamle yapanlara sıcak bakmıyor bizden hatırlatması.

AYIP YAHU!

Bafra’da Yaya geçidinde yayanın araca yol verdiği bir anlayış var. Ola ki yaya, yaya geçidinden geçmek ister, aracın beklemesine sebebiyet verirse, şoförün hışmına uğraması kaçınılmaz. Peki ya engelli kardeşlerimiz? İşler onlar için çok daha zor. Engelli yolunu kapatan araçlardan tutun da engelli vatandaş karşıdan karşıya geçerken ara gazı vererek gözdağı veren şoförlere kadar saygıdan yoksun anlayışı görmek mümkün. Bafra bu değil, olmamalı...