Huawei telefon kullanıcılarının performans modunu kullanabileceğini duyurdu. Şirket, "Tüketicilerin cihazları ile ne yapmaları gerektiğini seçme hakkı var" dedi. Huawei performans modu ile birlikte cihazlarını benchmark programlarında daha hızlı çalışacak şekilde optimize ediyor.

Huawei benchmark testlerinde açık buldu

Geçtiğimiz günlerde Huawei'nin performans testlerinde cihazlarını aşırı performans göstermeye maruz bıraktığı ortaya çıktı. Firmanın benchmark testlerinde aynı donanıma sahip farklı firmaların telefonlarından daha yüksek skorlara ulaşması gözlerden kaçmamış ve yapılan denemelerde test programı fark edilmediği zaman Huawei akıllı telefonlarının diğer markalardan daha iyi performans gösteremediği belirlendi. Bu da telefonların yüksek performans göstermek için gereken zamanı belirleyemediklerini gösteriyor.

Huawei'nin performans modu, benchmark testlerini önemseyen ve cihazını yüksek performanstakullanmak isteyen kullanıcılarına hitap ediyor. Kullanıcılar performans modunu firmanın EMUI 9.0versiyonu ile birlikte kullanabilecekler.