Proje 2 aşamalı olarak gerçekleştirildi. Yoğun bir ilginin ve katılımın olduğu projenin 1. aşamasına Bafra’da 27 ilkokuldan 916 öğrenci müracaat etti. 11 Nisan 2019 Perşembe günü saat 15.00 de gerçekleştirilen 1. aşamada ilk 10’ a giren öğrenciler 2. aşamaya katılmaya hak kazandı. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı kitap okuma yarışmasının 2. aşaması olan Final Bölümü 18 Nisan 2019 Perşembe günü saat 15.00 da Mustafa Kemal İlkokulunda yapıldı.

‘’ İlkokullar Arası Ödüllü Kitap Okuma Projesi’’ nin final mücadelesi kıran kırana geçti. Katılımcı öğrencilerin çok iyi hazırlandığı yarışmada ilk 10 soru sonunda 3 öğrenci 100 tam puan alarak ne kadar iddialı olduklarını ortaya koydu. Yedek sorular sonunda da eşitlik bozulmadı. Yarışma Şartnamesi dikkate alınarak komisyonun yaptığı değerlendirme sonunda yarışmada;

 1.Derin ÇELENK (Mehmet Akif Ersoy İlkokulu),  2. Melike Sena Bahadır (29 Ekim ilkokulu), 3. Ceylin SARI (29 Ekim İlkokulu) oldu.

Okul müdürü Halil İbrahim ÇALIK konuşmasında İl Milli Eğitim Müdür Yrd Mehmet DEĞİRMENCİ’ ye İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Celal KARDELİ’ ye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman ERTÜRK’e   okul müdürlerine, Eğitim Bir-Sen İlçe Bşk Bülent SEVİNÇ’e yarışmaya katılan öğrencilere, öğretmenlerine ve velilerine,  Mevlana mh. muhtarı Servet ŞENGÜL ‘e desteklerini esirgemeyen işadamlarına, velilere tüm katılımcılara teşekkür etti.

 Ayrıca ‘’Çok uzun, yoğun ve titizlikle yapılan çalışma sonunda gerçekleştirdiğimiz ‘’İlkokullar Arası Ödüllü Kitap Okuma Projesi’’ Bafra’ da İlkokullar arasında yapılan ilk projedir. Projenin hazırlanmasında emeği geçen proje sorumlusu öğretmenlerimiz,  Gıyas VAROL ve Ercan SEZGİN’e; soruların hazırlanmasında ve jüride görev alan öğretmenlerimiz, Yağmur OĞUZ, Sevgi ÖĞRETMEN, Melike ÖZTÜRK’e  ve teknik  yönden destek veren Abidin BARKOÇ’a ve  tüm öğretmen arkadaşlarıma desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

1. Derin ÇELENK’ e ödülü olan bilgisayarı İl Milli Eğitim Müdür Yrd Mehmet DEĞİRMENCİ, 2. Melike Sena BAHADIR’a ödülü İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Celal KARDELİ, 3. Ceylin SARI’ ya ödülünü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman ERTÜRK verdi.