Bafra Haber-Açılan standtta şair ve yazarlardan Halk Şairi Birfani Mehmet Alan, Hasan Yiğit, İdris Anarat, Süleyman Altunbaş ,Fatma Hatun Esen, Celal Karaca, Alptekin Ahıshalıoğlu, Kemal Kopuz, Alaeddin Dursun ve Oktay Zerrin gibi yerel ve tanınmış şair ve yazarların yanı sıra; Bafra Galip Öztürk Ortaokulu' nun küçük öykü yazarları da yer aldı.

Bu küçükyazarlar ise şöyle:

Ahmet Yiğit Şişman, Metehan Malkoç, Merve Acar, Yusuf Çelik, İsmail Canberk Saygın, Senemgül Durmaz, Sude Çiçek, Rabia Yerebakan, Melike Topuz, Yasin Kerem Durgun, Onur Gençler, Esra Kurtoğlu, Emirhan Bacanlı, Semanur Hasanoğlu, Zeynep Orhan, Samet Kaplan ve Yaren Şahinoğlu.

" Öykülerimde Yeşeren Değerler " adlı ortak öykü kitabındaki 17 küçük yazarın yanı sıra, kitapta resim çizimi olan öğrenciler ise şöyle:

Sudenaz Yılmaz, Sümeyye Sarıoğlu, Elif Keskiner, Semanur Hasanoğlu, Sude Çiçek, Şahende Çelenk, Senemgül Durmaz ve Sudenaz Demir.

Kitap Proje Sorumlusu: Türkçe Öğretmeni Osman Doğan

Kapakve ayraç tasarımı: Görsel SanatlarÖğretmeni Nuray Gülten

Saffa Düzeni: Leyla Korkmaz

Baskı: Bafra Ofset

Basım tarihi: Şubat 2018

Okul Müdürü: Ahmet Kafkas

Küçük Öykü yazarlarına şair ve yazarlardan Oktay Zerrin, Hasan Yiğit ve diğer yazarlar da ilgi gösterip küçük yazarların " Öykülerimde Yeşeren Değerler " adlı öykü kitabını imzalı alarak destek oldular.

Standları; Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Bafra Öğretmenevi Müdürü Nevriz Sekmen, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, Samsun Ak Parti İl Yönetimi' nden Tuncay Yurduseven, Araştırmacı Yazar, eğitimci Hasan Yiğit, Bafra Anadolu Lisesi Müdürü Yıldıray Baş, Kızılırmak İlkokulu Müdürü Hasan Elagöz, Barbaros İlkokulu Müdürü Recep Özcan, 30 Ağustos İlkokulu Müdürü Recep Arabacı, Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Bahri Dilci, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ile kitapseverler ziyaret etti.

Şair, yazar, emekli eğitimci ve gazeteci Oktay Zerrin " Bu yürekli ve anlamlı projeyi ve küçük yazarlarımızı gönülden kutlarım. Okul Müdürü Ahmet Kafkas da zaten benim öğrencim idi. Bugün aynı amaç ve duyguyla 54. Kütüphaneler Haftası nedeniyle, aynı mekanda bir araya gelmekten onur ve gurur duydum.

Bu küçük yazarlarımızıa, yarınlarımızın teminatı olan öğrenci çocuklarımıza ve piyasya çıkardıkları öykü kitabına sahip çıkmalıyız. Yoksa sadece standlarda hatıra fotoğrafları çektrmekle tam destek vermiş olmayız. Bir de bu sevgili ve değerli çocuklarımızın piyasaya çıkardıkları öykü kitabını alıp madden de destek verelim ki; onlar da büyük yazarlar ve şairlerimiz gibi yeni kitaplarını çıkartabilsinler.

Bu açıdan bakınca, küçük yazarlarımızı bu anlamlı projelerinden dolayı kutlarken; onlara destek veren okul müdürlerini, idarecileri, kitaba emek veren tüm öğrenci ve öğretmeleri kutlarız." dedi.

Daha sonra Bafra Galip Öztürk Ortaokulu Müdürü Ahmet Kafkas, şair, yazar, emekli eğitimci ve gazeteci Oktay Zerrin' e küçükyazar öğrencilerin öykü kitabını  imzalı takdim etti.

Haber Merkezi- Bafra