ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ’Fırat Kalkanı’ harekatına katılan özel mayın arama timinde görevli 2 asker, Suriye sınırında modüler duvar inşa edilen bölgede arazideki mayın imhası sırasında meydana gelen patlamada şehit oldu. Şehit askerlerin  Astsubay Bayram Kara ile Uzman Çavuş Burak Uçar olduğu belirtildi. İHA, aynı patlamada 2 askerin de yaralandığını duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen 24 Ağustos’ta Suriye’nin Cerablus kentinin deaşdan temizlenmesi ve sınır güvenliğinin sağlanması için başlatılan Fırat Kalkanı harekatından acı haber geldi. Meydana gelen patlamada mayın arama birliğinde görevli 4 asker yaralandı. Askerlerden 2'si  tedavi için getirildikleri Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde kurtarılamayarak şehit oldu.

Emanetleri  milletimizin gözbebeğidir.

Allah mekanlarını cennet etsin.

ŞEHİT SAYISI 10’A YÜKSELDİ

TSK, harekatın ikinci aşamasında bu kez 3 Eylül günü, Kilis’in Elbeyli ilçesinden Suriye’nin Çobanbey olarak bilinen Rai kasabasına zırhlı birliklerle giriş yaptı. 6 Eylül ve 9 Eylül günü Rai kasabasının iç kesimlerinde terör örgütü deaş militanları tarafından düzenlenen roketli saldırılarda hedef alınan tanklarda görevli 6 asker şehit oldu. 6 Eylül günü düzenlenen saldırıda yaralanan bir asker de 11 Eylül günü tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.  Suriye topraklarında PYD ve deaşlı teröristlerin saldırısında 8, bugün sınır hattında meydana gelen patlamada ise 2 askerin şehit olmasıyla, Fırat Kalkanı harekatının başlamasından itibaren geçen 28 günlük süreçte şehit asker sayısı 10’a yükselmiş oldu.

Brthaber.com