Vebal

Vebal Günaha Girmemek Veya Kötü Bir İş Zarar Verecek Bir Davranışta Bulunmama Adına Çekindiğimiz Vicdan-Uyarıcı Niteliğinde Şer Gibi Görünse De Hayırlı Olan Bir Haslettir. Vebal Düşüncesiyle Birine Herhangi Bir Zarar Vereceksek Bunu Yaparsak Başımıza Sonradan Kötü Bir İş Gelir Düşüncesi Aklımıza Gelir Ve Kendimizi Durdururuz. Bu Haslet Diğer Dinlerden İnsanlarda Da Farklı Şekilde Ortaya Çıkabilir. Burada Allah (Cc) In Şaşmaz Adaleti Ve Vicdan Ön Plana Çıkar

Ancak Müslümanların, Onlarında Vicdanlılarında Daha Çok Görülen Bir Haslet Olması Hasebiyle, Bunu Diğer Dünya Halklarından Beklemek Haksızlık Olur. Buna Birde Bu Dünyada Yapılan Kötülük Ya Sizden Ya Çoluk Çocuğunuzdan Ya Da Torunlarınızdan Çıkması, Hiç Olmadı Ahirette Hesabı Sorulacağı Düşünülmediğinde Diğer Günahlarda Olduğu Gibi Kötülükleri De Rahatlıkla Yapabilirler.

Maddeci Toplumlarda  “Ben” Merkezli Yapılan Hareketler De Gayet Normaldir. Ayrıca Kötünün İşi Zaten Kötülük Yapmaktır. Ondan İyilik Beklemek Çemişgezekspordan Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu Beklemek Gibi Bir şeydir.

Bu Bilgiler Çerçevesinde Halep Te Ve Diğer Müslüman Coğrafyalarda Özellikle Ortadoğu Da Yaşanan Katliam Zulüm Soykırım Daha Çok Biz Müslümanları İlgilendirmektedir. Tabi Ki Biz Dua Edeceğiz Tabi Ki Biz Elimizi Evimizi Cebimizi Açacağız. Ancak Bu İşler Olmadan Özellikle Suriye’de Katliam Bu Kadar Büyümeden Daha Farklı Önemler Alınamaz mıydı, Daha Farklı Siyaset Yürütülemez miydi Diye De Elbette Bizim Düşünmemiz Gerekir.3 Günde Şam Da Kılınan Cuma Namazlarından Tutun Da Musul Ve Kerkük Sınırlarımıza Katılması Hayali Yanan Ateşi Palazlandırmaktan Başka Bir İşe Yaramadığı Kanaatindeyim.

İşte Vebal Denilen Haslet Burada Devreye Girmesi Gerekiyordu. Alınan Riskler Daha Kaç Masumun Öleceği Belli Olmayan Durumları Ortaya Çıkması Hesap Edilmesi Gerekiyordu Ve Bunun Vebalinin Dünya Da Ve Ahirette Başımıza Nasıl Türlü Belalar Açacağı Hesap Edilmesi Gerekiyordu. Değer miydi Bunca İnsanın Kanına. 100 Sene Önce Çeşitli Aldatmaca Senaryolarla Elimizden Alınan Toprakları  Geri Bu Şekilde Mi Alacaktık. İsteriz Veya İstemeyiz Sonuçta Bir Devlet Altında Bulunan Bu Topraklarda Bu Masumlara Veya Vicdan Sahibi Olan İleri Gelenlerine Kanaat Önderlerine Sorduk Mu “Biz Size Güzel Bir Hayat Sunmak İstiyoruz Ama Bedeli Canınız Olacak.” Acaba Kabul Ederler miydi. Şam Âlimlerinden Muhammed Sait Ramazan El Buti Ye Baktığımızda Öldürülmeden Önceki Son Söyleşilerinde Bu Zulmü Kendi İçlerinde Çözüme Ulaştırabileceklerine İnandıklarını Niyeti Halis Gibi Görünüp Farklı Yerlere Hizmet Eden Gruplara Silah Para Vb. Desteklerle Ateşin Palazlandırılmaması Gerektiğini Adeta Yalvarırcasına Dile Getirdiğini Görürüz.

Bunu Burada Düşünmesi Gereken Biziz. Rus’u Amerikalısı İranlısı Fransız’ı Çinlisi İngiliz’i Bunu Düşünmez. Umurunda Mı Sanıyorsunuz Ölenler. Bosna Da Filistin’de Arakanda Nijer De Umurlarındamıydı. Umurlarında Olmayacak da. Çünkü Onlar Karakterlerinin Gereğini Sergiliyorlar. Bizim Karakterimizi İslam Vebal Vicdan Gibi Güzelliklerle Beslediğimizi Düşündüğümüzde Davranışımız Bu Mu Olmalıydı: Yeri Geldiği Zaman Pazarlık Malzemesi, Ölümlerin Önüne Geçememek Bi Ateşkesi Bile Becerip Uygulatamamak Mı Halep’teki Masum Çocuğu Düşünmek. Bırakın Savaşın Başlangıcında,  Karaya Vuran Bebekler Varken Bile Atılacak Adımların Hiçbirini Doğru Düzgün Atılamadığını Gördüğümüzde Nasıl Bir Vebalin Üzerimize Kaldığını Düşünmek İnsanı Çılgına Çeviriyor. Yürütülen Siyasetin Hatalı Olması, İçerdeki Hamasi Politikalar, Yalandan Yere Şişirilen Siyasiler, Materyalist Olan Ve Şuanda Güç Sahibi Olan Farklı Dünya Toplumlarına Herhangi Bir Etkisi Bulunmamaktadır. Adam Bakıyor Bunlar, Argo Tabirle Goy goy Peşinde, Laf Var İcraat Yok, Önemsemiyor Bile. Günümüzde İnsanlara İyi Bir şey Anlatmak İkna İle Olduğu İçin Bizim İzlediğimiz Yöntemler Kendimizden Başkasını İkna Etmiyor. Dolayısıyla Kimse Oradaki Masumun Yararına Değil Kendi Menfaatine Uygun Hareket Ediyor. Dedik Ya Vebal Düşüncesi Hesap Vereceği Düşüncesine Sahip Değil, Kendi Menfaatine Uygun Olana Göre Hareket Ediyorlar.

Vebali Unutmayalım. Beynimizin Kalbimizin  Her Köşesinde Ve Bize Bir Takım Şeyleri Hatırlatmak Görevi. Bunca Masumun Kanı Ellerimize Bulaşmış Durumda. Cenab-I Allah Onların Ve Bizim Yardımcımız Olsun.

Hesap Var Muhterem, Hesap!!!!!!!!

 

Karatuğ Melih