Tekirdağ Kapaklı Samsun Havzalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından iftar yemeği verildi. Yüzlerce Havzalı’nın bir araya geldiği iftar programına Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’de katıldı.

Dernek lokali önünde verilen iftar yemeğine katılım oldukça yoğun olurken, programa Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, İSDEF Onursal Başkanı Fikret Bıyık, HADEF Genel Başkanı Enver Şahin, Siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeği sonrası dernek yetkilileri tarafından yapılan konuşmada katılımcılara teşekkür ettiler.

İSDEF Onursal Başkanı ve HADEF Kurucu Başkanı Fikret Bıyık Samsunluları birlik ve beraberlik içerisinde görmekten mutluluk duyduklarını belirterek; “ Vermiş olduğumuz mücadelelerin boşa olmadığının göstergesi bu birlik tablosudur.” Dedi.

Samsun’da birçok program olmasına rağmen Havzalılar Derneği’nin davetini geri çeviremediğini ve programa katıldığını söyleyen Samsun Havza Belediye Başkanı Av. Murat İkiz, “Sizlerle bir araya gelmek için bugün buraya geldik. Yine inşallah böyle birlik, beraberlik içerisinde başka programlarda da bir araya geleceğiz.” dedi. Okulların tatil olduğunu ve Ramazan Bayramı’na az bir süre kaldığını belirten Başkan İkiz,” Tatil için herkesi Havzamıza bekliyoruz. Özellikle emekli hemşerilerim artık burada kalmasınlar gelsinler Havza’da emeklilik günlerini geçirsinler. Genç kardeşlerimde en azından bayramlarda gelsinler, Sıla-i rahim yapsınlar. Çocukları Havza’yı unutmasınlar” diye konuştu.

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan ise konuşmasında iftar programını düzenleyen dernek yönetimine teşekkür ederken, “Hamdolsun tekrar bir Ramazana kavuştuk. Ramazanın sadece ülkemiz için değil tüm dünya Müslümanları için birleştirici bir unsur olmasını diliyorum. Dünyada akan kanın sorumlularını lanetliyorum.” Dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer  ise; “Mübarek Ramazan günü bu kardeşlik sofrasını sizlerle paylaşmaktan çok mutluyum. Ramazan sofrası; kardeşlik, dostluk, barış sofrası. Allah hiçbir zaman kardeşliği, barışı, dostluğu ve dayanışmayı bu sofralardan eksiltmesin. Bu sofralar hepimizin eşitlendiği sofralar. Bu sofralarda sen ben yok, bu sofralarda biz varız, birlik var.” Dedi.

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise, “Birisi bireysel, birisi toplumsal Bireysel fonksiyonu insanın nefsine hitap ediyor. Sizlerden ricam bu ayın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu unutmayalım. Çevremizdeki fakir, fukarayı görüp, gözetelim. Onlara yardımı esirgemeyelim, iftar sofralarımızı onlara açalım.” Dedi.