Bakan Arslan: Yeni köprüler pahalı değil, eskiler ucuz

Ulaştırma Bakanı Arslan, yeni yapılan Yavuz ve Osmangazi köprülerindeki ücretlerin dünyadaki örneklerinden daha pahalı olmadığını savundu.

YENİ KÖPRÜLER PAHALI DEĞİL

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprülerinin yüksek bulunan geçiş ücretleriyle ilgili olarak, dünyadaki örnekleriyle kıyaslandığında alınan ücretin pahalı olmadığını kaydetti.

Bu arkadaşlar işlerine gelen konuları dünyadaki örnekleriyle karşılaştırıken, işlerine gelmeyenleri burası türkiye deyip geçiyorlar.

Dünyada gelişmiş ülkelerdeki bu köprülerden geçiş ücretleri pahalı olsa bile oralarda refah seviyesi farklı. Vatandaşların kazançları farklı. Hem öyle olmasa bile siz daha ucuzunu yapı. Kapitalist kafayı bırakın artık. Bu insanlar siz sömürün diye dünyaya gelmiyor.

Yap-işlet-devret yöntemiyle köprü yapıp milleti borçlandırmak ve istediği fiyattan yıllarca sömürülmesine müsade edecek imzaları atmak kabul edilemez bir durum. Bu anlaşmaların tekrar gözden geçirilmesi ve düzeitilmesi gerekiyor. Ya da köprünün maliyetini hesaplatalım. Kaç liraysa parasını peşin ödeyelim. Her gün zırt pırt kafanıza göre ücret tahsil etmemiş olursunuz. vatandaş da hergün sinir krizi geçireceğine bir kez üzülür.
Nasıl adil mi?
Ama bir şey daha var. bu tür ileriye dönük borçlanma ile yatırım yapmadan önce bundan böyle millete sorun. Referandumsuz bu tür yap-işlet-devret modelli yatırım yapmayın 

T.M.

Brthaber. com