KADIKÖY ANADOLU YAKASININ GÖZDESİ

İstanbul Türkiyenin gözbebeği şehrimiz ve Kadıköy'de İstanbul'un Anadolu yakasında gözde bir ilçe.

Depreme dayanıklı binalar yapmak için harekete geçilen 2012 yılından bu yana, en fazla bina dönüştüren, yapı stoğunu yenileyen bölge Kadıköy.

Nüfusu hızla artan ilçenin çok önemli sorunları var.

Altyapı yetersizliğinden, daralan yolların çilesine, yeterli okul olmayışından, pazar yerlerinin erimesine, park alanlarının yokluğundan, güneş göstermeyen yüksek binaların varlığına ve belediye hizmet kalite ve standarlarının yetersizliğine kadar bir çok sorun.

Tüm bu sorunlara rağmen vatandaşın da en fazla rağbet ettiği yer Kadıköy.

GÖZDELİĞİ İSTİSMAR VESİLESİ YAPILIYOR

Özellikle kentsel dönüşüm kapsamında inşaat sektörünün belediye ve diğer resmi kurumlarla yaşadığı sorunların çözümü için ciddi çalıştaylar yapılması gereken şu dönemde, dile getirilen çok önemli bir şikayeti sizlere aktarayım.

Kadıköy Belediyesi bazı çalışanlarının ki özellikle de sahada görev alanlarının, görev ve yetkilerini istismar ederek kendilerine kazanç sağladıkları ve bu eylemi rutin hale dönüştürdükleri şeklindeki şikayetler.

İstismara açık olan her meseleyi kendileri için gelir kapısı haline dönüştüren bazı belediye çalışanlarının, bölgede iş yapmaya çalışan esnaf ve müteahhitleri bezdirdikleri dile getirilen en önemli sıkıntılar arasında.

Her fırsatta ki kullanılan tabiri aynen sizlere iletiyorum " kenarda köşede pusuya yatarak"

çalışan esnaf ve müteahhitler ile bunlara hizmet veren diğer meslek erbabının yolunu keserek, işyerini basarak özellikle anlaşılmaz tavır ve şekillerle "suç varmış gibi davranarak" önce insanları sindirdikleri (pardon avlarını sindirdikleri) sonra da avlarını kendi mekanlarına ceza tehdidi ile çekerek tırnaklarını söktükleri anlatılan rivayetler arasında.

Belki bir çok kişi evet bu bizim de başımıza geldi diyeceği cinsten, akıl almaz, densiz, adaletsiz, milletten aldığı görev ve yetkileri istirmar ederek kötüye kullanan bir anlayıştan bahsediliyor.

Belediye ve diğer kurumlarda iş yavaşlatma, kasıtlı izin kullanma vesaire gibi yöntemlerle insanları bezdirerek, biran önce sonuç almak isteyen müteşebbisleri tuzaklarına çeken bu çakalların yönetmelikleri bir silah gibi kullanarak haksız kazanç elde ettikleri iddia ediliyor.

Bu kadar yüz kızartıcı ve toplumun adalet, hak ve hukuk duygularını derinden sarsıcı eylemlere imza attıkları söylenen kimi belediye zabıtalarının bu eylemleri karşısında vatandaşın hiç bir merciye şikayet için gidemedikleri, eğer şikayete giderlerse işyerlerinin veya şantiyelerinin kapatılma tehdidi ile karşılaştıklarını belirtiliyor.

Hal böyle olunca basın olarak olayın üzerinde ince bir haber analiz yapma görevi bizlere düşüyor.

Kadıköy Belediyesinin ki Özellikle de başarılı başkan Aykurt Nuhoğlu'nun bu uygulamalara karşı ne kadar hassas olduğunu ve bu eylemlere karışanlara karşı asla müsamaha göstermeyeceğini bildiğimizden, kimbilir kendisine yansımayan bu olaylardan dolayı hem kadıköy belediyesinin hem de kendisinin siyaseten etkilenmesinin, itibar erezyonuna uğramasının doğru olmayacağını düşünüyoruz.

Kadıköy belediyesi içerisinde vatandaşı, müteşebbisi ve esnafı canından bezdiren bu gezginci çalışanların zapturapt altına alınacağı ümidini canlı tutma adına konunun her daim takipçisi olacağız. Gelen istek ve şikayetlerinizi bizzat yayınlayarak kamu adına görevimizi sürdüreceğiz.

gASTRo haber analiz

Tolga Merdoğlu