Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun'a yeni hastane yatırımlarının yapılacağını söyledi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin akademik yıl açılış töreninde konuşan Bakan Ahmet Demircan, Samsun'da yapılacak olan Şehir Hastanesinin yerinin belirlendiğini açıkladı.

Bakan Ahmet Demircan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Samsun'da şehir hastanesinin yerini belirledik. Şehir içinde alanlar kalmadığı için böyle büyük yatırımlar için mecburen şehrin dışına çıkıyoruz. Şehirden çok fazla uzaklaşmamaya gayret ediyoruz. Hastaneler de birbirinin yoluna düşmesin ve her tarafa eşit şekilde yayılsın. Merkezde de kolay müracaat edilecek mevcut bir hastane yer alsın istiyoruz ama Gazi Hastanesi ekonomik ömrünün sonuna yaklaştı, artık yaşlı bir hastane bizim için. Onu da yenileyeceğiz. Atakum ve Tekkeköy'de de birer hastane tesis edeceğiz ve Samsun'da sağlık hizmetlerini kolay erişilebilir olarak vereceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Demircan, OMÜ'de ödüllü proje yapan öğretim üyelerine çeşitli hediyeler verdi.

Törene Vali Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç ve Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

OMÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİ İNCELEDİ

Öte yandan Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, katıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni’nin ardından OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesini ziyaret etti. Ziyarette, Bakan Demircan beraberindeki heyet ve protokol üyeleri ile hasta ve yakınlarıyla sohbet ederek kendilerine acil şifa temennilerini iletti.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin fiziki koşullarını ve insan kaynağını yerinde inceleyen Bakan Dr. Ahmet Demircan sağlık çalışanlarıyla da yakından ilgilenerek yaşadıkları sorunlar hakkında onlardan bilgi aldı. Bakan Demircan ayrıca hastanenin Nöroloji Servisinde tedavi gören Samsunlu iş adamı ve AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı İsmail Hut’u da ziyaret etti. Bakan Demircan, İsmail Hut’a geçmiş olsun dileğini ileterek hastalığına dair İsmail Hut'un doktorlarıyla görüştü.