Samsun'da 16 Mart 2018 tarihinde sahilde kayalıkların arasında bulunan başı, kolları ve bacakları kesilmiş kadın cesedinin kimliği belli oldu. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu Amirliği'nde oluşturulan özel ekip, cesedin kimliğini daha önce plastik cerrahi operasyonla meme küçültme ameliyatı izinden yola çıkarak belirledi.

ÇÖP TORBASINDA CESET
Samsun'da 16 Mart günü sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar, deniz kenarındaki kayalıklar arasında çöp poşeti içinde bir ceset gördü. Durum hemen polise bildirildi. Olay yerine gelen ekipler güvenlik şeridi çekip cesette inceleme yaptı. Bir kadına ait olan cesedin kafası, kolları ve bacaklarının bulunmadığı saptandı. Tekne ile denizden kıyıya atıldığı belirlenen cesedin kime ait olduğu ise belirlenemedi. Ceset ardından otopsi için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.

ÖZEL BİR EKİP KURULDU
Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatan Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, öldürülen kadının göğsünde bir ameliyat izi tespit etti. Bunun üzerine Cinayet Bürosu'nda özel bir ekip kurularak, cesedin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

KLİNİKLER TEK TEK ARIŞTIRILDI
Meme küçültme ameliyatı geçirdiği belirlenen kadının nerede ameliyat olduğu tespit etmeye çalışan ekip, kamu ile özel plastik ve rekonstrüktif cerrahi polikliniği ve kliniklerinde inceleme yaptı. Cesedin, Irak uyruklu evli ve 3 çocuk annesi kadına ait olduğunu belirleyen özel ekip, katil zanlısının bulunabilmesi için kimliğini açıklamadı.

İNTERPOL KIRMIZI BÜLTENLE ARIYOR
Soruşturmayı derinleştiren cinayet polisi, olayın ardından kadının eşi ve çocuklarının ilk olarak Suriye'ye gittiğini belirledi. Katil zanlısının kadının kocasını olduğunu belirleyen polis, Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı olan İnterpol'e bildirdi. İnterpol şüpheli kocanın Irak'a kaçtığını belirleyerek yakalama çalışması başlattı.