Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Büyüklü Köprüsü yenileme çalışmaları sona erdi.
Samsun’un dört bir yanında çalışmalarını sürdüren ve vatandaşın rahat yaşayabilmesi için her türlü alternatifi değerlendirerek projelendirip hayata geçiren Samsun Büyükşehir Belediyesi Tekkeköy’de bulunan Büyüklü Köprüsü’nü yeniledi.
Büyüklü Mahallesi’nde bulunan köprünün çok eski ve standartların altında olması sebebiyle yapılan çalışma sonucunda vatandaşların güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşımlarını gerçekleştirmelerine olanak sağlandı. 28 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde yapılan köprü Tekkeköy halkının kullanımına açıldı.
Vatandaşlardan gelen her talebi değerlendirdiklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, “Tekkeköy’de mevcut köprümüz eski olmasından dolayı sağlamlık konusunda tereddütlerimiz vardı. Yaptığımız değerlendirmeler sonucunda köprünün yenilenmesi kararını almıştık. Kısa bir sürede de köprünün yenilenmesini gerçekleştirdik. Burada anayol üzerinde bulunan mahallelerimizin daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlaması için 28 metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde köprü yapım uygulaması yaptık. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.