Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyon Başkanı Birol Aydın, "Bu özel çocuklar şimdi de Samsun’da futbol-voleybol şampiyonasına katılarak ’Biz de varız’ diyecekler" dedi.
2015 yılı faaliyet programında yer alan Futbol Şampiyonası 1-9 Ekim 2015 ve Türkiye Voleybol Şampiyonası 10-20 Ekim 2015 tarihleri arasında Samsun’da yapılacak.
Şampiyona ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyon Başkanı Birol Aydın, “Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, down sendromlu, otizmli ve mental zihinsel engelli çocuk, genç ve yetişkinlerine spor hizmeti sunarak ülkemizi Dünya, Avrupa ve Paralimpik Oyunları’nda temsil etmektedirler. Futbol ve Voleybol Şampiyonasına 81 ilimizden yaklaşık bin sporcumuz katılımı ile yapılacaktır. Şampiyonaya katılan özel sporcularımız ilk defa Samsun’a gelecek ve sporla birlikte rehabilitasyonlarının hızlandırılması için engelsiz şehir Samsun’da bulunacaklar. Son 10 yılda Engelli bireylere verilen destek, katkı ve toplumla entegrasyonlarının altın çağını yaşadığı bilinmektedir. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın destekleri ile özel çocuklarımız Türkiye’nin her yerinde spora başlamış kapalı kapılar ardından çıkmışlardır. Bu özel çocuklar şimdi de Samsun’da futbol-voleybol şampiyonasına katılarak ’Biz de varız’ diyecekler” şeklinde konuştu.