10’u çocuk 22 sivil uçaklarla katledildi.

BBC’nin haberine göre ; Doğudaki Deir el-Zour eyaletinde bir DEAŞ tarafından tutulan köyde meydana gelen bir hava saldırısında 10 çocuğu da içeren en az 22 sivil öldü.

İngiltere merkezli bir izleme grubu olan Suriye İnsan Hakları Gözlem Merkezi, kimliği belirsiz savaş uçakları Salı gecesi Hacna köyünü bombaladığını söyledi.

Bir ailenin on iki üyesi ve bir ailenin on üyesi öldürüldü.

Suriye'de Deaş idaresinde olan bölge, sıklıkla Suriyeli ve Rus hava kuvvetlerinin yanı sıra cihad grubuyla savaşan ABD liderliğindeki çok uluslu bir koalisyon tarafından hedefleniyor.

Türkiye-Rusya Ateşkes için Anlaştı

Türkiye ile Rusya, Suriye'de ateşkes önerisinde bulunmak ve iç savaşta muhalefet taraflarına geri döndüklerinde şartlarını kabul ettiler.

Anadolu Ajansı gösterdi Adı açıklanmayan bir kaynak. iki devlet gece yarısı (10:00 GMT) sonra başlayacak ateşkesi sağlamak için çalışıyoruz dediler

Kaynaktan yapılan açıklamada, "Terör örgütlerinin" anlaşmadan çıkarılacaklarını belirtti.

Suriye rejiminden ya da muhalefetten henüz bir açıklama yapılmadı.

Zalim Başvare El Esad'ı desteklemek için hava kampanyası yürüten Rusya ve demokratik Suriye için mücadele eden muhaliflerin önemli bir destekçisi olan Türkiye, geçtiğimiz hafta herhangi bir barış için bir dizi ilke karara vardığında savaşı sona erdirmeye hazır olduklarını açıkladı. Anlaşabildiler mi, henüz net değil ama onlara Esad yanlısı İran da katıldı.

AA : Anadolu, önerilen ateşkesin gerçekleşmesinin ardından Kazakistan'ın başkenti Astana'da barış görüşmeleri yapılacağını ve burada Türkiye ve Rusya'nın "garantör" olarak hareket edeceğini söyledi.

Brthaber.com