HAYAT KAYDIRAN TEKME

Hemşire Terzi'yi darbeden Çakıroğlu adliyeye sevk edildi

Hemşire Ayşegül Terzi'yi darp ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada tahliye edilmesine itirazın ardından gözaltına alınan Abdullah Çakıroğlu, adliyeye sevk edildi.

Belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'yi darp ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada tahliye edilmesine itirazın ardından hakkında verilen tutuklamaya yönelik yakalama kararı dolayısıyla gözaltına alınan Abdullah Çakıroğlu'nun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan Çakıroğlu, Anadolu Adalet Sarayı'na gönderildi.

Siz siz olun tekmenizi nereye salladığınıza dikkat edin. Adam bir tekme attı hayatı karardı. Çoluk çocuk aç kaldı. Değer miydi be? Hem bir insanı incittin, aşağıladın hem kendi çoluk çocuğunu mağdur ettin. Tekme yerine beynini kullansan bunlar olmazdı. Ama nafile

Adam öldürse bu kadar linç edilmezdi. Linç gerekçesi aslında çok açık “ Bir kişiyi giydiği kıyafetten dolayı tekmelemek”

Kimse kimseyi tekmelemesin kardeşim. Bu arada bu adama verilecek cezaya bir türlü karar veremeyen adli makamların durumu içler acısı. Kanunda cezası sadece para olan bir fiil için kamuoyu daha doğrusu basın baskısı sebebiyle iki geri bir ileri yapıyor. Hâlbuki adli makamlar kanunları uygulamakla mükellef. Birileri bağırıyor diye olmayan cezayı veremezler. İki kere iki…

Eğer ceza verilmek isteniyorsa meclis ceza yasasını değiştirmeli. Ama burası Türkiye. Adamına göre veya bağırtıya göre ceza veriliyor. Olmuyor böyle tut-bırak, tut-bırak

*********

Kalkınma Bakanı Elvan: Rusya büyümeye pozitif katkı yapacak

Kalkınma Bakanı Elvan, "Rusya ile olan ilişkilerimizin düzelmesi, normalleşmesi, ekonomimizi pozitif yönde etkileyecek. Bu durum 2017 büyümemize de pozitif bir katkı sağlayacak." dedi.

Gıda ürünlerinin önümüzdeki yıl başından itibaren rahat bir şekilde Rusya'ya ihraç edilebileceğine işaret eden Elvan, sözlerine şöyle devam etti:

"Artık Rusya'da müteahhitlik yapan firmalarımızın da rahat bir şekilde çalışmaya başladığını görüyoruz. Turizmde, Rusya'dan gelen turist sayısında artış olduğunu, 2017'de ciddi bir canlanma olacağını düşünüyoruz. Diğer taraftan nükleer santralle ilgili Rusya ile yaptığımız görüşmeler neticesinde çalışmaları hızlandırıyoruz. Türk Akımı konusu var. Bunların hepsine bütün olarak baktığımızda, Rusya ile olan ilişkilerimizin düzelmesi, normalleşmesi, ekonomimizi pozitif yönde etkileyecek, 2017 büyümemize de pozitif bir katkı sağlayacak." dedi

Ruslar, bildik bileli Türk büyümesine pozitif katkı sağlamıştır.

Türkler Rusları gördüğünde doğal bir büyüme yaşanıyor. Turizm büyüyor, ihracat büyüyor, ekonomi alıp başını gidiyor.

O yüzden Rusya ile ilişkiler her zaman çok önemli. Hassas dengeler üzerinde giden bu ilişkilerin bozulmaması için özen gösterilmeli. Neticede komşu komşunun külüne muhtaç. Kaldı ki Ruslar.

GASTRO :)  Akşam Yemeği için iyi bir öneri
 

PEYNİRLİ MEZGİTLİ MAKARNA TARİFİ 

Malzemeler
3 su bardağı süt
400 gr. dilimlenmiş mezgit
2 çorba kaşığı mısır unu
1 demet ıspanak
1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
Yarım paket spagetti ya da linguini 

Hazırlanışı
Sütü bir tencerede ısıtın. Mezgitleri ekleyip pişene kadar kaynatın. Balıkları sütün içinden alıp, ince parçalara ayırın ve bir kapta beklemeye alın. Mısır ununu soğuk su ile harç kıvamına gelene kadar karıştırın. Sıcak sütü yavaş yavaş harca yedirerek ekleyin. Karışım homojen olana kadar kısık ateşte karıştırın. Ispanakları temizleyip, ince ince dilimledikten sonra karışıma ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin, sonra cheddar peynirinin yarısını ekleyin. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın. Bir kenara ayırdığınız mezgitleri de tencereye koyun. Tercih ettiğiniz makarnayı pişirip süzdükten sonra karışama ekleyin ve kalan peyniri üzerine dökerek servis edin. 

Afiyet olsun. Hem sağlıklı hem dengeli hem de lezzetli...

 

T.M. brthaber.com

Haberin Merkez Üssü