GASTRO HABERLER-PAZAR


KENE İLE MÜCADELE

Trilyon senedir milli takımın başında. Gidiyor, tekrar geliyor. Kene gibi yapıştı diye endişe edenler var.

Keneyle mücadelede benim bir numaram BEÇ TAVUĞU.

Ver kardeşim beç tavuğunu, ver oyuna. Bak bir tane kene kalıyor mu?

"Prim tartışmalarıyla üç maymunu oynattılar millete, öbür taratan ayda trilyon maaş almışlar" deniyorsa eğer;

En iyisi BEÇ. Ver GEÇ.
***

Arda ; “Trabzon Türkiye’nin kalesidir. Sabırlı olsunlar iyi olacak” demiş.

Türkiye’nin kalesi Trabzon, Trabzon’un kalesi Şenol idi. Ama Şenol Beşiktaş’ta şampiyon, maalesef Trabzon krampon topluyor.

Trabzon’un ilacı Şenol veya muadili Akçay.. Lahana çorbası, mısır ekmeği-yoğurt yememiş adamın mayası tutmuyor işte Trabzon’a.

YEMEN’İN BİTMEYEN TÜRKÜSÜ

Sana’da uçakla saldırı iddiası var. S.Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçaklarının bir taziye çadırını vurdukları ve 140 kişinin öldüğü 500 e yakın kişinin yaralandığı iddia ediliyor.

Koalisyon bu saldırıyı yalanladı. Yine oyun içinde oyun var.

Gelen haberlere göre. Hiç uçakla saldırılmış bir görüntü yok. Üstelik çadır dedikleri yer bir çelik yapı ve depoyu andırıyor. Daha çok yangın çıkmışa benziyor. Yoksa fetönün pilotları mı? Olur mu olur!

Peki mesele ne?

Mesele İran’ın da için de yer aldığı bazı güçlerin İslam dünyası içindeki Şii-Sünni çatışmasını savaşa dönüştürebilir miyiz gayretlerinden ibaret.

İslam dünyası bunu anlıyor mu? Sanmıyorum. Çünkü bugüne kadar Irak-Afganistan ve Suriye’de bu oyuna düştük. Hatta Türkiye’de bile deniyorlar.

Bir canı kurtaran tüm insanlığı kurtarmış gibidir öğüdünü bizlere veren Allah’a şükrolsun ki ülkemiz insanı bu oyuna düşmedi.

Araplar ve diğerleri bizleri örnek alsınlar. Biz buna LAYIKız.

HAYAT KADINLARI

Hayat emekçileri diye de kendilerini adlandıran hayat kadınlarıyla ilgili Amerika Başkan adayı TRUMP ileri geri konuşmuş. Bu konuşmayı seçime bir ay kala basına servis edenlerin amacı belli.

Amerikan siyaset anlayışında her yol meşru-mübah görülüyor. Burada da rakiplerini bel altı vurmaktan çekinmiyorlar.

TruMp’ı çekilmeye davet ettiler .

Aha çekilirim dedi Turp. Sıfır ihtimal benim çekilmem. Mükemmel bir insan olmayabilirim ama hayatımda hiçbir yarıştan çekilmedim diye karşılık veriyor.

Bizim değer yargılarımıza göre ne Clinton ne Trump ne de şimdiki başkan Obama 5 para etmiyor.

Batının kültürü, yaşam tarzı, insanlık anlayışı doğudan çok farklı.

Yüzyıllar önce doğudan aldıkları hatta çaldıkları bilim, teknoloji altyapısını nasıl kullanacakları konusunda hiçbir şey almamışlar.

Onlar bu bilim ve teknolojiyi sadece katliam yapmak, zulüm yapmak ve çalmak için kullanıyor. İşte o yüzden hiç bir zaman insanlığa hizmet etmiş olamayacaklar.

Bir düşünür Alitos ne demiş batılılara “ Ben size bilimde ve teknolojide ileri gidemezsiniz demedim oolum, siz bunları insanca kullanmayı becerip adam olamazsınız dedim, haksız mıyım? demiş.

Gastro Haberler

Tolga Merdoğlu. Brthaber.com