AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, hakkında gündeme gelen borsa işlemlerine ilişkin iddiaların ardından 26 Eylül'de partisindeki tüm görevlerinden affını istemiş, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da istifa talebini kabul etmişti.

Kaya'nın istifasının ardından parti içerisindeki konumuna ilişkin dikkat çeken gelişmeler yaşandı.

MKYK grubundan çıkarıldı

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadri İnan'ın, Kaya'yı MKYK üyelerinin yer aldığı WhatsApp grubundan çıkardığı bildirildi.

İnan'ın grup üyelerine yaptığı bilgilendirmede Kaya'nın "görülen lüzum üzerine" görevlerinden ayrıldığı ifade edildiği aktarıldı. Böylece Kaya'nın parti içerisindeki resmi iletişim kanallarından da çıkarıldığı belirtildi.

Parti sitesindeki kayıtları da kaldırıldı

Bunun ardından AK Parti'nin resmi internet sitesinde de dikkat çeken bir değişiklik yapıldı.

Fatma Betül Sayan Kaya'nın parti sitesinde yer alan ismi ve özgeçmişinin kaldırıldığı bildirildi. Sitede yapılan aramalarda Kaya'nın adına ilişkin sonuç bulunmadığı aktarıldı.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda isim vermeden parti içerisinde yanlış yapanlarla yolların ayrılacağını söyledi.

Erdoğan konuşmasında, "Kimileri bu kutlu hareketi, bu aziz hareketi, bu tertemiz hareketi kirletmek için özellikle aramıza sızdı, sızdırıldı. Bunların her birinin hesabını sorduk" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, "Biz yanlış yapanla, nefsine yenik düşenle vedalaşır yolumuza güçlenerek devam ederiz" dedi.

Erdoğan'ın bu sözleri, Kaya'nın istifasının hemen ardından yaptığı açıklamalarla birlikte değerlendirildi. Ancak Erdoğan konuşmasında Fatma Betül Sayan Kaya'nın ismini doğrudan anmadı.