2019 seçimlerinde Atakum Belediyesini CHP'nin, İlkadım Belediyesini de İYİ Parti'nin kazandığını hatırlatan Ersan Aksu, "2019 seçimlerinde vatandaşımız Atakum'u CHP'ye emanet etti. Geçen iki seneyi aşkın süre içerisinde sosyal medya ve basın üzerinden yapılan algının dışında merak ediyorum hangi icraatı gördük Atakumda. Aynı şekilde ilkadım'ı da söylemek isterim. İlkadım'de iki sene içinde hangi icraatı gördük?" diye sordu.
İlkadım ve Atakum ilçelerinin 2019 seçimlerinden sonra hizmet alamadığını kaydeden AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Kent TV canlı yayınında yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi.
"Atakum'u Atakum yapan AK Parti'dir. İlkadım açısından da şunu söylemek isterim 31 Mart seçimlerinde AK parti birinci parti. Meclis aritmetiğine baktığınız zaman bunu görüyorsunuz. Önümüzde genel seçimler var. Vatandaşımızın kararlarına son derece saygılıyız. Biz bu iddiayı ortaya koyuyoruz 2023 seçimlerinde AK Parti Samsunda bu sefer çok daha fazla oy oranı ile Cumhurbaşkanımıza destek verecek, milletvekili sayısını arttıracak, 2024'de de İlkadım ve Atakum'da ipi göğüsleyen AK Parti olacak. 2004 seçimlerinde Atakum ve İlkadım AK Partideydi, 2009 seçimlerinde Atakum ve İlkadım muhalefette, 2014 seçimlerinde yine Atakum ve İlkadım AK Partideydi, 2019 seçimlerinde ise Atakum ve İlkadım muhalefette. 2024 seçimlerinde sıra bizde"