Alaçam Anaokulu öğrencisi 103 çocuk spor salonunda tecrübeli  antrenörlerle eğlenceli atletizm yaptı.Okul müdürü Nagihan ÇAĞLAK BAY ; Erken yaşta spora başlamak, kişilerin gelişim dönemini hem zihinsel hem de fiziksel açıdan olumlu olarak etkiler. Düzenli yapılan spor çocukların kendi becerisinin farkına varıp öz güveninin ve yaşama sevincinin artmasına, boş zamanların olumlu yönde değerlendirilmesine ve böylece zararlı alışkanlıklardan uzak durulmasına yardımcı oluyor.

Özellikle takım halinde yapılan sporlar, çocuğun sosyalleşmesine ve davranış bozukluklarının giderilmesine önemli ölçüde katkı sağlıyor.

SPOR FAALİYETLERİNİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

Spor yapan çocuklarda sorumluluk duygusu çok daha erken gelişiyor.Antrenman disiplini ve çalışma azmi de arttığı için kazanılan bu kişilik özellikleri çocuğu yaşamın her alanında başarılı olmasına yardımcı oluyor."dedi. Projenin dönem sonuna kadar uygulanacağını ifade eden BAY Cimlastik,basketbol,futbol,Koordinasyon Çalışmalarınında yapılacağını ifade etti.

Proje ortağı Alaçam Gençlik ve Spor Müdürü Cansu KESKİN KARAASLAN ise Böyle bir projede yer aldıkları için çok mutlu olduklarını Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak ; Spor faaliyetlerinin gelişmesine, yaygınlaşmasına ve spor faaliyetlerinin teşvik edileceği her türlü projede yer alacaklarını ve böylece ilçemizde özellikle erken yaşlarda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlayacaklarını ifade etti.