Ekipler, ana ve ara yollarda kar temizleme çalışması yaparak, kaldırımlarda olası tehlikenin de önüne geçmek için de kaldırımlara tuz serpti. Alaçam Belediyesi ekipleri, özellikle ana cadde ve ara sokaklara yoğunluk vererek, Bafra ve Lise Caddeleri´nin yanı sıra, mahalle ve sokak aralarında vatandaşların daha rahat bir şekilde yürümelerini sağlamak için kaldırım ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi.

TEDBİRLERİ ALDIK

Kar yağışından sonra havaların soğumasıyla buzla kaplanan kaldırım ve yolların belediye ekiplerince tuzlandığını belirten Belediye Başkanı Hadi UYAR, Alaçam´da tuzlama çalışmalarına kesintisiz devam edileceği belirtti. Vatandaşların güvenli bir şekilde yürümelerini sağlamak için tuzlama çalışmalarının Bafra ve Lise Caddelerinde sistemli bir şekilde sürdürüleceğini dile getiren Başkan UYAR: “Kar yağışının hemen ardından etkili olan soğuk buzlanmaya sebep olmaktadır. Dolayısıyla vatandaşların yolda yürümesi güçleşiyor. Belediye olarak vatandaşlarımızın herhangi bir sorun yaşamaması için tuzlama çalışmalarını belirli aralıklarla sürdürüyoruz.

TÜM BÖLGELERE ULAŞTIK

İlçe merkezine karın ilk yağdığı gün soğukların da etkili olması, her ne kadar çalışmalarımızı zorlaştırsa da şimdiye kadar tüm bölgelere ulaştık. Ekiplerimiz kar toplama ve küreme işleminin yanı sıra buzlanmaya karşın ana yolları ve ara caddeleri düzenli bir şekilde tuzluyor. Tuzlama çalışmalarını da vardiyeli bir şekilde sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın işlerine, öğrencilerimizin de okullarına rahat bir şekilde gidebilmelerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.