Düzenlenen Hasat Şenliğine Samsun Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Tarım İl ve İlçe Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve Oda Başkanları katıldı.

Hasat Şenliği Bafra Kaymakamlığı, Bafra Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bafra Dedeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinesinde gerçekleşti.

Karakılçık Buğdayı Hasat Şenliğinde yapılan konuşmalarda;

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç: ‘Ovamızda üretilen katma değeri yüksek tarım ürünlerini dünyaya pazarlamanın derdi ve heyecanı içindeyiz. Ata tohumunu yaşatmak, geliştirmek ve unutturmamak amacıyla bu projeye destek vermeye devam ediyoruz. Ata tohumunun özellikle ilçemizde gelişmesi, arazilerimizde ekilmesi için gayret göstereceğiz. Karakılçık buğdayı, tamamen Anadolu'dan çıkmış bir tür buğdaydır. Yüzyıllar öncesinde bile topraklarımızda ekilip biçilmiştir. İçerdiği yüksek mineral, lif ve protein değerleri ile çok kıymetlidir’ dedi.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, ‘Bafra gelişmiş tarım arazilerine sahip, iklim bakımından elverişli bu bölgelerde çok önemli bir misyonumuz var. İçerdiği yüksek mineral, lif ve protein değerleri ile çok kıymetli olan Karakılçık Buğdayının bu gün hasadını gerçekleştiriyoruz. Bafra Ovası'nda farkındalık oluşturmak için bugün bu önemli adımı yine hep birlikte atıyoruz" dedi.

Samsun Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı ise ‘Bafra bereketli topraklara sahip tam bir tarım ilçesi karakılçık buğdayının lezzet açısından olduğu kadar besin değeri açısından da oldukça faydalı ve özellikle çölyak hastaları için çok önemli. Biz ata tohumunu çok önemsiyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımız bu konuda güzel bir çalışmaya imza atarak mevzuatı hazırladı. Bundan sonra Devletimizin kurumları bir araya gelerek bu tohumların ekiminin daha da yaygınlaştırılması için çalışmalarını hızlandıracaktır.’ Dedi

Konuşmaların ardından katılımcılar Karakılçık Buğdayı hasadını gerçekleştirildi.