Bafra Belediyesi, 30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Samsun’da düzenlenen ve binlerce ziyaretçinin katıldığı TEKNOFEST Karadeniz’e yüzlerce öğrenciyi ücretsiz taşıyor.
İlçenin 43 farklı noktasından sağlanan ücretsiz servisle, çocuklar festival ile buluşuyor.
"Öğrencilerimizin bu gururu yerinde görmesini sağlıyoruz "
Milli Teknoloji Hamlesinin en güzel örneklerinin sergilendiği TEKNOFEST Karadeniz ile öğrencileri buluşturmaktan mutlu olduklarını belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,“ Dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivali olan TEKNOFEST Karadeniz’de bu heyecanı, bu mutluluğu, bu coşkuyu ve bu onuru yerinde görmek isteyen öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Ücretsiz ulaşım festival süresince devam edecek ” dedi.


Başkan Kılıç, “TEKNOFEST Karadeniz heyecanını çocuklarımız ve gençlerimizle beraber yaşıyoruz. İlçemizdeki öğrencilerimizi yeni teknolojileri görmesi ve incelemesi adına TEKNOFEST Karadeniz’le buluşturarak festival heyecanlarına ortak oluyoruz. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği ile ilçemizin 43 noktasından öğrencilerimizin ücretsiz bir şekilde festival alanına gidiş ve dönüşlerini sağlıyoruz.” diye konuştu.
TEKNOFEST’in Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği olduğunun altını çizen Başkan Kılıç Günümüz dünyasında gerçek anlamda bağımsızlığın birinci şartı, teknolojiyi tasarlayan, geliştiren, üreten ve ihraç eden ülke konumuna ulaşmaktır. Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesinin başarıya ulaşması, teknoloji üreten bir toplum haline dönüşmemizle mümkün. Samsun’umuzda yaşanan böylesi bir gururu öğrencilerimizle buluşturmak bizler için çok kıymetli” şeklinde düşüncelerini ifade etti.
Bafra Belediyesinin ücretsiz servislerinden şehir merkezinin yanında; Sürmeli, Kelikler gibi dış mahalle okulları ve Kur’an Kursu öğrencileri de TEKNOFEST’i ziyaret etme şansına sahip oluyorlar
.