Bafra’da 310 bin metre kare alana kurulacak olan Millet Bahçesi Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Bir takım ziyaretlerde bulunmak için Bafra’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan,Başkan Kılıç ile birlikte Sedde de incelemelerde bulundu. İncelemelerde Başkan Kılıç, Sedde de yapmak istediği millet bahçesi projesini Detaylı bir şekilde basın önün de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’a anlattı.

PROJEYİ ÇOK BEĞENDİ BAKANI ARADI

Karaaslan,projeyi çok beğendini yerin uygun olduğunu, bittiği zaman Karadenizin en büyük millet bahçesi olacağını ifade etti.Karaaslan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumu telefonla arayarak Bafra’da böyle bir projenin olduğunu ve bu projenin Bafra’ya değer katacağını ifade ederek yardımcı olunması konusunda rica etti.

GÖRÜŞME NETİCESİNDE

Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına genel değerlendirme ve talepler iletilmesinin ardından Bakanlık nezdinde resmi başvurunun yapıldığını ifade etti.

BAKAN BAFRA’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Temmuz Ayı başında Millet Bahçesinin yapılacağı alan’a Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum , Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,ve AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu  incelemelerde bulunmuştu.

BAFRA’YA UĞURLU OLSUN

Bafra sosyal yaşantısında büyük bir katkı sağlayacak projenin Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından açıklamalarda bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ tarafından başlatılan daha çok yeşil anlayışı doğrultusunda, Kızılırmak sedde kıyısı boyunca 4 parselden oluşan toplam 310.000 m² alan üzerine Millet Bahçesi yapılması hususundaki 24 Haziran tarihinde yaptığımız başvurumuzun 27 Temmuz’da onaylanması bizleri ziyadesiyle mutlu etti.

BÖLGENİN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Yaklaşık 310.000 m² alanda gerçekleştirilecek ve bölgenin en büyüklerinden biri olma özelliğini taşıyacak Millet Bahçesi alanının hemen yanında ihalesi yapılan ve inşaası devam eden Hükümet Konağı Binası ile yapılması planlanan Bafra Belediyesi Hizmet Binası gibi önemli projeler yer almakta. Proje alanı içerisinde 10 dönüm Otel Alanı, 10 dönüm Cami Alanı, 5 dönüm Eğitim Tesis Alanı gibi çeşitli kamusal alanlar bulunacak.

KIZILIRMAK ÜZERİNE KURULACAK

Türkiye’de ki diğer Millet Bahçelerinden farklı olarak Kızılırmak üzerine kurulacak olan Millet Bahçesinin 7’den 70’e her yaş gurubuna hitap edeceğini söyleyen Kılıç “ Millet Bahçesine gelen herkes kendi ilgi alanı ile ilgili bir aktivite mutlaka bulacak. Çocuklarımız doğayla iç içe hazırlanan oyun alanlarında, bisiklet yollarında gönüllerince eğlenecekler. Kızılırmak üzerine kurulacak olan Millet Bahçesi, Kızılırmağın güzelliğinin yanı sıra yeşil ile iç içe olacak olmasından dolayı buraya gelen hemşehrilerimiz gönüllerince eğlenecekler” dedi.

HER YAŞ GRUBUNA HİTAP EDECEK

Millet Bahçesinin içerisinde, Kaferatarya, Restorant,Mesire Alanı, Çim Aktivite Alanları, Bisiklet Parkuru, Çocuk Oyun Alanı, Koşu Parkuru, Yürüyüş Yolları,Suni Göl bulunacak

ŞEHİR EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Bafra’nın sosyal yaşamına farklı bir boyut kazandıracağına inandıkları Millet Bahçesinin, Bafra’ya günü birlik turist çekeceğine bununda şehir ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Kılıç “Gerek Bafralı hemşehrilerimizin gerekse komşu ilçelerimizin ailelerin, arkadaş topluluklarının birlikte vakit geçirmek isteyenlerin önereceği bir yer olacak. Bir tarafta Kızılırmak, diğer tarafta yeşilin her tonu, bol oksijenli ortam Bafra’ya yeni bir renk katacak” dedi.

“Emeği Geçenlere Teşekkür Ederiz”

Projemizde bizlere desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekilimiz Sayın Av. Orhan Kırcalı, Samsun Milletvekilimiz Sayın Dr.Ahmet Demircan, Samsun Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Milletvekilimiz Sayın Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir, İl ve İlçe yönetimiz ve kadirşinas halkımıza kalbi teşekkürlerimi iletiyorum”Dedi