15 Temmuz Resim Sergisi Büyük ilgi Gördü

15 Temmuz Çarşamba günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda açılan sergide 15 Temmuz hain darbe girişiminden çok sayıda tarihe geçen fotoğraflar yer aldı.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

15 Temmuz akşamı vatandaşlar ziyaret ederek sergilenen resimleri incelediler.

Vatandaşlar, "Allah bir daha o günleri göstermesin bu sergi çok önemli çünkü yaşananları asla unutmayacağız ve unutturmayacağız" ifadesini kullandı. Sergiyi çocuklarıyla birlikte ziyaret eden vatandaşlar resimleri çocuklarına göstererek 15 Temmuz'da yaşananları anlattılar.

BU VATAN ONLARA MİNNETTARDIR"

Fotoğraf sergisini ziyaret eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, sergide yer alan fotoğrafları bir bir inceledi. Fotoğraf sergisiyle o gece yaşanan milli zaferin hafızalara kazınmasını amaçladıklarını belirten Başkan Hamit Kılıç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü fotoğraf sergimizi açarak vatandaşlarımızın hafızalarını tazelemek ve  4 yıl önce yaşanan hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ferasetini, milletimizin cesaret ve dirayetini, aziz kahramanlarımızın vatan uğruna nasıl şehit düştüğünü fotoğraflarla anlatmak istedik.

SENARYOLARI BOŞA ÇIKARDIK

Başkan Kılıç:Şer odakları, parçaladıkları diğer devletler gibi bizi de yok etmek istediler. Ama çok şükür ki milletimizin feraseti ve hakka olan inancı galip gelerek tüm plan ve senaryoları boşa çıkarmıştır. Bu fotoğraf sergisinde de o gece millet olarak vermiş olduğumuz mücadeleyi gözler önüne serdik. Allah'a sonsuz kere hamd ve şükürler olsun ki şimdi bu fotoğraflara baktığımızda bir mağlubiyeti, yok oluşu değil, bir zaferi, duruşu hatırlıyoruz. Ben bu vesileyle hain darbe girişimi sırasında bu vatan için canını yok sayarak şehadete göz kırpmadan koşan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, kalanlara da sabırlar diliyorum. Bu vatan onlara minnettardır" ifadelerini kullandı.

Başkan Kılıç’a AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, AK Parti İlçe Başkanı Av.İbrahim Semiz,Milliyetçi Hareket Partisi Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.