Çevre kirliliğinin ve küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin azaltılması için Türkiye genelinde yerel yönetimlerde nüfusu 100 binin üzerindeki belediyeler için başlatılan müdürlük kurulma çalışmalarının Bafra’da da hayata geçirilmesi ile ilgili meclis kararı alındı.

“Sıfır Atık Kapsamında güzel çalışmalara imza attık”

Kurulacak yeni müdürlük ile ilgili açıklamalarda bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca 2017'de başlatılan Sıfır Atık Projesi’nde ciddi ve sevindirici sonuçlar alınıyor. Bafra Belediyesi olarak bizler de bu doğrultuda üzerimize düşen görevi hassasiyetle yerine getiriyoruz. Günlük çalımlarımızda iklimimizin korunması ve sıfır atık kapsamında etkinlik ve uygulamaların yanında, 2019 Yılında Türkiye’nin ilk “Sıfır Atık” temalı doğa festivalini hayata geçirdik. İlçe merkezimizde 2000 m² alanda bölgenin en büyük 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi çalışmalarımızda sona geldik” dedi.

“Sıfır atık seferberliğinde örnek olmaya devam edeceğiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mızın genelgesi doğrultusunda sıfır atık ile mücadele kapsamında yeni müdürlüğün kurulacağını vurgulayan Başkan Kılıç, bu müdürlüğün güzel çalışmaları hayata geçireceğini kaydetti. Mücadelenin kapsamının da genişletildiğini ve bakanlığın bu konuda her türlü desteği sunacağını belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Hedefimiz ve gayemiz daha temiz bir çevre ile birlikte iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmaktır. Türkiye genelinde başlatılan bu çalışmaların ülkemize her yönüyle büyük katkılar sunacağı gibi, iklim değişikliği ve çevre kirliliğinin önüne geçecektir. Bafra olarak Sıfır Atık seferberliğinde örnek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.