Bafra Belediyesi’nin Millet Bahçesi ile ilgili Bakanlık başvurusunu gerçekleştirmesinin ardından, alanda yapılan incelemede Bakan Kurum’a; Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi  Zülkif Dağlı, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu eşlik etti.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ tarafından başlatılan Daha çok yeşil anlayışı doğrultusunda, Kızılırmak sedde kıyısı boyunca 4 parselden oluşan toplam 310.000 m2 alan üzerine millet bahçesi proje detayları hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a bilgileri Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç sundu.

Yaklaşık 310.000 m2 alanda gerçekleştirilecek ve bölgenin en büyüklerinden biri olma özelliğini taşıyacak Millet Bahçesi alanının hemen yanında ihalesi yapılan ve inşaası devam eden Hükümet Konağı Binası ile yapılması planlanan Bafra Belediyesi Hizmet Binası gibi önemli projeler yer almakta. Proje alanı içerisinde 10 dönüm Otel Alanı, 10 dönüm Cami Alanı, 5 dönüm Eğitim Tesis Alanı gibi çeşitli kamusal alanlar bulunacak.

Millet Bahçesinin bitişiğinde ırmak yatak kenarı boyunca oturma alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarının yer aldığı sedde düzenlemesi yapıldı.

Bafra Belediyesi oldukça geniş bir alanda yapılacak Millet bahçesi ile İlçenin sosyal alan ihtiyacının karşılanması planlıyor.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Millet Bahçemiz ile ilgili olarak Bakanlığımıza resmi başvurumuz yapmamızın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Karaaslan, Valimiz Sayın Zülkif Dağlı, Milletvekilimiz Sayın Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir ve İl Başkanımız Sayın Ersan Aksu ile proje alanımızda incelemelerde bulunduk. Bölgenin en büyüğü olmaya namzet Millet Bahçemizi Bafra’mıza kazandırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz” Dedi.